Apple heeft van de Amerikaanse overheid een patent gekregen op technologie waarmee expliciet taalgebruik in een sms kan gecensureerd worden.

De zogenaamde 'anti-sexting'-technologie kan door bijvoorbeeld ouders gebruikt worden om te verhinderen dat hun kroost geconfronteerd wordt met seksueel geladen boodschappen (sexting) op hun iPhone.

Sms-berichten die bepaalde 'zondige' woorden bevatten, kunnen deels gecensureerd worden of zelfs volledig verwijderd voor ze de ontvanger bereiken.

Ouders kunnen echter ook opteren om een waarschuwingsbericht te ontvangen, telkens een bepaalde term in een tekstbericht wordt gebruikt. De technologie slaat niet op het verzenden en ontvangen van foto's.

Educatief

Apple had de aanvraag voor het patent begin 2008 ingediend, maar moest bijna drie jaar wachten op de goedkeuring door de Amerikaanse Patent and Trademark Office.

Het bedrijf wijst erop dat de technologie ook voor educatieve doeleinden kan gebruikt worden.

Zo kan men een aantal sms-criteria inbrengen, met betrekking tot spelling of grammatica, of het gebruik van vreemde talen stimuleren.

Apple heeft van de Amerikaanse overheid een patent gekregen op technologie waarmee expliciet taalgebruik in een sms kan gecensureerd worden. De zogenaamde 'anti-sexting'-technologie kan door bijvoorbeeld ouders gebruikt worden om te verhinderen dat hun kroost geconfronteerd wordt met seksueel geladen boodschappen (sexting) op hun iPhone. Sms-berichten die bepaalde 'zondige' woorden bevatten, kunnen deels gecensureerd worden of zelfs volledig verwijderd voor ze de ontvanger bereiken. Ouders kunnen echter ook opteren om een waarschuwingsbericht te ontvangen, telkens een bepaalde term in een tekstbericht wordt gebruikt. De technologie slaat niet op het verzenden en ontvangen van foto's. Educatief Apple had de aanvraag voor het patent begin 2008 ingediend, maar moest bijna drie jaar wachten op de goedkeuring door de Amerikaanse Patent and Trademark Office. Het bedrijf wijst erop dat de technologie ook voor educatieve doeleinden kan gebruikt worden. Zo kan men een aantal sms-criteria inbrengen, met betrekking tot spelling of grammatica, of het gebruik van vreemde talen stimuleren.