Apple sleept concurrent Samsung Electronics voor de rechter omdat de Galaxysmartphones en -tablet-pc's te veel op de iPhone en iPad lijken. Dat meldt de BBC. In de klacht, die vrijdag werd ingediend bij een rechtbank in Californië, beschuldigt Apple Samsung van het "slaafs" kopiëren van het design, de software en andere patenten van de iPhone en iPad.

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern is Apples voornaamste concurrent op de markt van tablet-pc's. De Galaxy-apparaten draaien ook op het Androidbesturingssysteem van Google, de concurrent van de mobiele software van Apple.

Toch is de klacht van het Amerikaanse bedrijf opmerkelijk aangezien Apple en Samsung ook partners zijn. Zo is Apple een van de grootste afnemers van mircochips en computerschermen van Samsung.

Samsung ontkent de beschuldigingen en diende Apple meteen van antwoord. Het kondigde dinsdag aan dat het juridische stappen overweegt tegen Apple wegens schending van de Samsungpatenten rond communicatiestandaarden, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. (KVDA)

Apple sleept concurrent Samsung Electronics voor de rechter omdat de Galaxysmartphones en -tablet-pc's te veel op de iPhone en iPad lijken. Dat meldt de BBC. In de klacht, die vrijdag werd ingediend bij een rechtbank in Californië, beschuldigt Apple Samsung van het "slaafs" kopiëren van het design, de software en andere patenten van de iPhone en iPad. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern is Apples voornaamste concurrent op de markt van tablet-pc's. De Galaxy-apparaten draaien ook op het Androidbesturingssysteem van Google, de concurrent van de mobiele software van Apple. Toch is de klacht van het Amerikaanse bedrijf opmerkelijk aangezien Apple en Samsung ook partners zijn. Zo is Apple een van de grootste afnemers van mircochips en computerschermen van Samsung. Samsung ontkent de beschuldigingen en diende Apple meteen van antwoord. Het kondigde dinsdag aan dat het juridische stappen overweegt tegen Apple wegens schending van de Samsungpatenten rond communicatiestandaarden, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. (KVDA)