Websites als Facebook en Twitter, normaal geblokkeerd door de Chinese overheid, zijn via de e-reader zonder problemen te gebruiken, zo meldt de Chinese krant The South China Morning Post.

De 3G-versie van de Kindle krijgt via het gsm-netwerk toegang tot WhisperNet, een eigen netwerk van Amazon. Om dit netwerk ook in het buitenland te kunnen aanbieden, sloot het bedrijf deals met vele internationale telecomaanbieders, waaronder de Chinese. De overheidscensuur in China heeft de mogelijkheden van de Kindle wellicht onderschat.

Grootste internetgemeenschap

In China hebben zo'n 420 miljoen mensen toegang tot het internet. Het land herbergt hiermee de grootste internetgemeenschap ter wereld. China staat er echter om bekend een strenge censuur te handhaven. Veel buitenlandse sites en sociale netwerksites worden geblokkeerd, programma's en films moeten worden goedgekeurd door de overheid en blogs en e-mailverkeer worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Illegaal

De Kindle is officieel niet te koop in China, enkel in Hong Kong en Macau. Via deze routes worden de apparaten toch het land in geholpen om vervolgens via de grijze markt te worden doorverkocht.

Websites als Facebook en Twitter, normaal geblokkeerd door de Chinese overheid, zijn via de e-reader zonder problemen te gebruiken, zo meldt de Chinese krant The South China Morning Post. De 3G-versie van de Kindle krijgt via het gsm-netwerk toegang tot WhisperNet, een eigen netwerk van Amazon. Om dit netwerk ook in het buitenland te kunnen aanbieden, sloot het bedrijf deals met vele internationale telecomaanbieders, waaronder de Chinese. De overheidscensuur in China heeft de mogelijkheden van de Kindle wellicht onderschat. Grootste internetgemeenschap In China hebben zo'n 420 miljoen mensen toegang tot het internet. Het land herbergt hiermee de grootste internetgemeenschap ter wereld. China staat er echter om bekend een strenge censuur te handhaven. Veel buitenlandse sites en sociale netwerksites worden geblokkeerd, programma's en films moeten worden goedgekeurd door de overheid en blogs en e-mailverkeer worden nauwlettend in de gaten gehouden. Illegaal De Kindle is officieel niet te koop in China, enkel in Hong Kong en Macau. Via deze routes worden de apparaten toch het land in geholpen om vervolgens via de grijze markt te worden doorverkocht.