Het gaat om de websites van PokerStars, Full Tilt Poker en Absolute Poker, de grootste goksites ter wereld. Er werden ook 65 bankrekeningen in veertien landen geblokkeerd.

Wie nu naar de websites surft, krijgt een boodschap van de FBI te zien. Surfers krijgen de waarschuwing dat meewerken aan illegale gokpraktijken een misdaad is, en dat er gevangenisstraffen tot 5 jaar op staan plus een geldboete tot 250.000 dollar.

Sinds 2006 is online gokken en pokeren verboden in de Verenigde Staten. Online gokbedrijven mogen sindsdien ook geen zaken meer doen met Amerikaanse banken en creditcardmaatschappijen. De 3 websites zouden via een heel netwerk toch nog door gegaan zijn met hun activiteiten in Amerika.

De feiten kwamen aan het licht door een bekentenis van de Australiër Daniel Tzvetkoff. Hij zette het betaalsysteem voor de website op poten, maar werd vorig jaar in april gearresteerd. Nu zou hij in ruil voor strafvermindering alles opgebiecht hebben.

Het is een ingewikkelde zaak, want de hoofdkantoren van de pokersites zijn op The Isle of Man, een autonoom Brits eiland. Toch kunnen de eigenaars van de website vervolgd worden voor witwassingen, fraude en het aanbieden van illegale gokspelen omdat ze ook opereerden in de VS. (NC)

Het gaat om de websites van PokerStars, Full Tilt Poker en Absolute Poker, de grootste goksites ter wereld. Er werden ook 65 bankrekeningen in veertien landen geblokkeerd. Wie nu naar de websites surft, krijgt een boodschap van de FBI te zien. Surfers krijgen de waarschuwing dat meewerken aan illegale gokpraktijken een misdaad is, en dat er gevangenisstraffen tot 5 jaar op staan plus een geldboete tot 250.000 dollar. Sinds 2006 is online gokken en pokeren verboden in de Verenigde Staten. Online gokbedrijven mogen sindsdien ook geen zaken meer doen met Amerikaanse banken en creditcardmaatschappijen. De 3 websites zouden via een heel netwerk toch nog door gegaan zijn met hun activiteiten in Amerika. De feiten kwamen aan het licht door een bekentenis van de Australiër Daniel Tzvetkoff. Hij zette het betaalsysteem voor de website op poten, maar werd vorig jaar in april gearresteerd. Nu zou hij in ruil voor strafvermindering alles opgebiecht hebben. Het is een ingewikkelde zaak, want de hoofdkantoren van de pokersites zijn op The Isle of Man, een autonoom Brits eiland. Toch kunnen de eigenaars van de website vervolgd worden voor witwassingen, fraude en het aanbieden van illegale gokspelen omdat ze ook opereerden in de VS. (NC)