In 2005 ontdekten Catherine Cook en haar broer David, twee heel gewone tieners van respectievelijk 15 en 16 jaar, het gat in de markt dat hen vandaag in één klap rijk maakt.

Bladerend door een jaarboek kregen ze het idee een digitale tegenhanger op de markt te brengen. 'My Yearbook' was geboren. Op zes jaar tijd haalt het duo 17 miljoen dollar financiering binnen. De site lokt 20 miljoen gebruikers en laat 1.2 miljard maandelijkse pageviews noteren.

Vandaag kondigt QuePasa, een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in sociale netwerksites voor de Latino-bevolking, de overname aan. 'My Yearbook' verandert voor niet minder dan 100 miljoen dollar of ongeveer 70 miljoen euro van eigenaar.

Geoff Cook, ceo van het bedrijf en tevens de broer van David en Catherine, laat de meer dan 100 medewerkers in een brief weten dat dit geen eindpunt is en dat er ongetwijfeld nog meer innovatieve producten zullen volgen. (IP)

In 2005 ontdekten Catherine Cook en haar broer David, twee heel gewone tieners van respectievelijk 15 en 16 jaar, het gat in de markt dat hen vandaag in één klap rijk maakt. Bladerend door een jaarboek kregen ze het idee een digitale tegenhanger op de markt te brengen. 'My Yearbook' was geboren. Op zes jaar tijd haalt het duo 17 miljoen dollar financiering binnen. De site lokt 20 miljoen gebruikers en laat 1.2 miljard maandelijkse pageviews noteren. Vandaag kondigt QuePasa, een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in sociale netwerksites voor de Latino-bevolking, de overname aan. 'My Yearbook' verandert voor niet minder dan 100 miljoen dollar of ongeveer 70 miljoen euro van eigenaar. Geoff Cook, ceo van het bedrijf en tevens de broer van David en Catherine, laat de meer dan 100 medewerkers in een brief weten dat dit geen eindpunt is en dat er ongetwijfeld nog meer innovatieve producten zullen volgen. (IP)