‘Stuur terugkerende Syriëstrijders naar gesloten morele heropvoedingskampen’

Armand De Decker (MR) © BELGA

Jonge strijders die terugkeren uit Syrië moeten worden geplaatst in ‘opvoedingskampen waar de morele waarden van onze maatschappij opnieuw bijgebracht worden’. Dat voorstel lanceert Armand De Decker (MR).

Jonge strijders die terugkeren uit Syrië moeten worden geplaatst in ‘opvoedingskampen waar de morele waarden van onze maatschappij opnieuw bijgebracht worden’. Dat voorstel lanceert minister van Staat Armand De Decker (MR).

De burgemeester van Ukkel en oud-voorzitter van de Senaat is net terug van New York, waar hij minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) verving op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die onder meer in het teken staat van de strijd tegen terrorisme.

‘De jongeren die van ginder terugkeren, die daar deelgenomen hebben aan een islamitische oorlog, die er vreselijke dingen gezien hebben en er misschien zelfs aan meegedaan hebben… Ik stel vast dat ze naar hier, Brussel, terugkeren, ondervraagd worden en vervolgens onder voorwaarden worden vrijgelaten en zonder meer naar mama en papa mogen teruggaan. Dat is niet voldoende’, zei De Decker op Bel RTL.

‘Gesloten morele heropvoedingskampen’

‘Volgens mij’, legde De Decker uit, ‘moeten ze in opvoedingskampen geplaatst worden waar morele waarden bijgebracht worden. Ze moeten de morele waarden van onze maatschappij opnieuw aanleren, iets dat ze niet spontaan zullen doen.’

Hij heeft het ook over ‘gesloten morele heropvoedingskampen, waar discipline wordt bijgebracht’. Hen opsluiten in de gevangenis is geen goede oplossing voor deze ‘jonge jongens die de gangster zijn gaan spelen’, vindt De Decker. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content