Studenten lopen storm voor chemie

Vlaamse studenten kiezen massaal voor chemie, economie en geneeskunde. Deze opleidingen zijn volgens de studenten een ticket naar werkzekerheid en hoge lonen.

Het loopt storm voor de studierichtingen chemie en labotechnologie. Dat blijkt uit een rondvraag bij alle Vlaamse universiteiten en hogescholen. Er zijn stijgingen tot zelfs 94 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig schooljaar, schrijft Gazet

van Antwerpen. De grote werkzekerheid is een van de voornaamste succesfactoren.

Ook studierichtingen zoals economie en geneeskunde doen het goed. Maar chemie en biomedische labotechnologie steken er procentueel gezien bovenuit.

Werkzekerheid en hoog loon

Absolute aantallen willen sommige uniefs en hogescholen nog niet vrijgeven, aldus de krant, maar de trend is volgens hen overduidelijk: de Vlaamse student vindt het echte labowerk weer sexy. Naast de werkzekerheid die de chemiesector naar eigen zeggen garandeert, is het hoge loon (gemiddeld 3.700 euro bruto) ook een troef die studenten aanspreekt.

Het is niet bekend of het succes van de richting chemie ook een beetje te wijten is aan het Di Rupo-effect. Premier Di Rupo is in ons land de enige toppoliticus die met succes een opleiding chemie volgde.

De richtingen pedagogie, psychologie, accountancy en logistiek management boeten aan belang in. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content