Stel uw vraag aan Brice De Ruyver, veiligheidsexpert

Professor Brice De Ruyver is al jaren de toonaangevende veiligheidsexpert in ons land.

Hebt u een originele of relevante vraag voor Brice De Ruyver? Mail ze naar mijnvraag@knack.be. En maak kans op twee filmtickets!

Vergeet zeker niet om uw naam en adres te vermelden zodat wij u uw prijs kunnen bezorgen.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en politiebaas Catherine De Bolle stonden begin deze maand lijnrecht tegenover elkaar, met elk een eigen plan om de werking van de federale politie te verbeteren, tien jaar na de politiehervorming. De Bolle volgt daarbij de visie van een expertengroep, waar uiteraard ook criminoloog Brice De Ruyver (UGent) deel van uitmaakt. Professor De Ruyver is al jaren de toonaangevende veiligheidsexpert in ons land. Van april 2000 tot maart 2008 was hij de veiligheidsadviseur van premier Guy Verhofstadt (Open VLD). Daarvoor was hij ook al als expert aanwezig in verschillende parlementaire onderzoekscommissies, zoals rond mensenhandel (’92-’94), drugsbeleid (’96-’97) en de affaire Dutroux (’96-’97).

Sinds januari 2010 is De Ruyver ook Nationaal Drugscoördinator. Zijn Cel Drugsbeleid pakte in juni nog uit met een Alcoholplan met erg verregaande voorstellen om alcoholmisbruik terug te dringen. 1 miljoen Belgen drinkt immers teveel. Ze stellen onder meer voor om de minimumleeftijd op te trekken, alcoholverkoop in tankstations en wegrestaurants te verbieden, all-in feesten met alcohol à volonté of happy hours te verbieden, een minimumprijs in te voeren en bier uit de automaten te halen.

Professor De Ruyver beantwoordt voor de Knack-lezers alle vragen over criminaliteit, de ‘war on drugs’ en de hervorming van politie en justitie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content