Steekpartij Brugge: slachtoffer kreeg zes messteken

© /

De wetsdokter heeft zes messteken vastgesteld bij de autopsie op het lichaam van Mikey Peeters. De 19-jarige Bruggeling overleed nadat hij het slachtoffer werd van een steekpartij op de Markt van Brugge.

Mikey Peeters werd viermaal gestoken in zijn rug, eenmaal in zijn hals en eenmaal in zijn nek. Dat heeft het parket van Brugge bevestigd. Twee van de vier messteken in de rug hebben de longen van het slachtoffer doorboord. Volgens de wetsdokter zijn door die twee messteken vitale organen geraakt waarbij de verwondingen van die aard waren dat ze dodelijk waren.

Intussen is de politie met man en macht op zoek naar de daders. Via de robotfoto’s zijn al enkele tips binnen gekomen van mensen die menen te weten om wie het gaat. De federale gerechtelijke politie onderzoekt samen met de lokale politie alle tips en pistes.

De twee verdachten werden tijdens hun vlucht gefilmd. Een van hen verloor tijdens de vlucht zijn bril. “De eerste dader is begin de 20. Hij is tussen 1m70 en 1m75 lang en stevig gebouwd. Hij heeft donker haar en een pokdalig gezicht”, luidt het. De tweede dader is ongeveer 24 jaar en van vreemde origine. Hij is ongeveer 1m80 lang en sportief gebouwd. Hij praat correct Nederlands.

Zinloos geweld

De steekpartij was een daad van zinloos geweld. Volgens de eerste bevindingen kenden de verdachten en het slachtoffer elkaar niet. Ze kwamen elkaar tegen in een straatje tussen de Eiermarkt en de Markt. Het kwam tot een schermutseling die werd voortgezet op de Markt. Een van de daders haalde er een mes boven en haalde meerdere keren uit.

De daders konden wegvluchten in de richting van de Steenstraat. Een vriendin van het slachtoffer kon een nauwkeurige persoonbeschrijving geven van de twee verdachten.

Wie meer weet over de feiten of een van de daders kent, kan bellen naar de politie op het gratis nummer 0800/30.300. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content