Staking bij Ryanair: komend weekend 107 vluchten geschrapt in Charleroi

© Getty

Door de staking van het Belgische cabinepersoneel van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zullen alleen al komend weekend 107 vluchten worden geschrapt op de luchthaven van Charleroi. Dat zei de CEO van Brussels South Charleroi Airport, Philippe Verdonck, dinsdag aan La Dernière Heure.

De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen deze kerstvakantie twee weekends op rij het werk neer: van vrijdag 30 december tot en met zondag 1 januari, en het weekend van 7 en 8 januari. De bonden klagen de houding van de Ierse budgetvlieger aan, die volgens hen nog altijd weigert om het wettelijke minimumloon in België te betalen.

Als gevolg van de staking zullen de vijftien Ryanair-vliegtuigen die op de luchthaven van Charleroi gestationeerd zijn en bemand worden met in België gevestigd personeel, aan de grond blijven. Vluchten vanop buitenlandse basissen zouden wel kunnen plaatsvinden.

Volgens Verdonck gaat het voor het eerste weekend alvast om 107 geschrapte vluchten, met 19.000 getroffen passagiers. Het gaat onder andere om de verbindingen naar Tenerife, Dublin, Malaga, Lissabon en Marrakesh.

Om te weten wat de precieze impact zal zijn tijdens het tweede stakingsweekend is het nog te vroeg. 

Partner Content