Speler in de kijker: Tom Boon

© Belga

Tijdens het EK hockey in Boom stellen we elke dag een speler van de Red Lions of een speelster van de Red Panthers voor.

Tom Boon is een van de zes aanvallers in de 18-koppige selectie van bondscoach Marc Lammers. Hij is 23 jaar en komt uit een echte hockeyfamilie: ook zijn moeder Carine Boon-Caudron en twee ooms Eric en Marc Coudron waren Belgisch international en zijn drie jaar oudere zus Jill maakt deel uit van de Red Panthers op het EK in Boom. Onlangs ruilde Boon het Brusselse Royal Racing Club de Bruxelles, waarmee hij drie keer landskampioen in het zaalhockey werd (2009, 2010 en 2011), voor de Nederlandse topploeg Bloemendaal, een grote stap vooruit voor de jonge speler. Boon was er ook bij op de Olympische Spelen in Londen.

Opmerkelijk: Boon staat bekend als het enfant terrible van het Belgische hockey, een supertalent met een supertemperament. Maar op zijn 23e heeft hij zijn reputatie van luierik naar eigen zeggen achter zich gelaten. ‘Ik had een imago van fuifnummer en nonchalante speler, maar ik ben gerijpt,’ zo zegt hij in het hockeydossier van Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content