Speeltuin voor volwassenen: duizenden Nederlanders willen verstoppertje spelen in IKEA

De IKEA wordt een speeltuin voor volwassenen. © Reuters

Meer dan 10.000 deelnemers willen verstoppertje spelen in de IKEA in Eindhoven. Daar maakten ze vandaag al een Facebook-evenement voor aan. De winkelketen is niet enthousiast, maar de deelnemers lijken vastberaden.

Verstoppertje spelen in de IKEA, het is iets waar ieder groot kind warm voor loopt. Op zaterdag 16 mei krijgen liefhebbers in de Nederlandse vestiging in Eindhoven die kans. De winkel zelf ziet het evenement niet zitten, maar de deelnemers laten zich niet ontmoedigen.

Verstoppertje spelen met 10.000 mensen: wie zoekt?

De Nederlander Stefan Bronne nam het initiatief en maakte dinsdagmiddag een Facebook-evenement aan, ‘Verstoppertje in de IKEA Eindhoven’. Na zes uur stonden er al meer dan 10.000 mensen op aanwezig. Veel volk, maar de winkel heeft dan ook ontelbare verstopmogelijkheden.

Of het IKEA-personeel de verstopte mensen moet zoeken, tot hoeveel er geteld wordt, wanneer het spel afgelopen is en hoe de winnaar bepaald wordt is voorlopig nog onduidelijk. Het wordt alvast druk besproken op de pagina van het evenement.Of er partybussen ingezet worden is nog niet geweten.

Gooit IKEA roet in het eten?

IKEA zelf reageerde niet erg enthousiast op het initiatief.
IKEA zelf reageerde niet erg enthousiast op het initiatief.© Facebook

De winkel zelf liet echter al weten dat ‘ze klanten een prettige winkelervaring willen geven en verstoppertje spelen hier niet bij hoort’. De deelnemers laten zich er alvast niet door ontmoedigen. ‘Verpesten? Welnee, ze gaan ons juist helpen! Ze gaan ons helemaal vrijwillig zoeken zodat wij ons lekker kunnen verstoppen en we hebben er niet eens om hoeven te vragen’, luidde een van de reacties.

In Wilrijk mocht het wél

Het is niet de eerste keer dat IKEA omgevormd wordt tot een speeltuin voor volwassenen. Vorige zomer kwam een Antwerpse op hetzelfde idee. Het idee voor een spelletje met vrienden in de IKEA in Wilrijk, trok meer dan 13.000 geïnteresseerden aan, die de winkel met open armen ontving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content