SP.A: ‘Profs willen debat over natuurbeleid, parlement kan kop niet in het zand steken’

Oppositiepartij SP.A wil hoorzittingen in het Vlaams Parlement over het natuurbeleid. Aanleiding is een nieuwe brief van 56 professoren aan minister Joke Schauvliege (CD&V). ‘De profs zoeken het maatschappelijk debat op, dan kan het parlement de kop niet in het zand steken’, klinkt het.

Oppositiepartij SP.A dringt aan op hoorzittingen in het Vlaams Parlement over het Vlaams natuurbeleid. Aanleiding is de nieuwe brief van 56 professoren aan minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). “De professoren zoeken het publieke debat op. Dan kunnen wij als parlement de kop niet in het zand steken”, zegt Vlaams parlementslid Ingrid Lieten.

Een groep van 56 professoren, verbonden aan de UAntwerpen, UGent, VUB en KU Leuven, schrijven minister Schauvliege een tweede brief met bezorgdheden over de toekomst van het natuurbeleid en onder meer het feit dat kleine reservaten uit de boot dreigen te vallen. De professoren vonden minister Schauvlieges antwoord op hun eerste brief van halverwege juni er één op “vragen die ze niet gesteld hebben”. Aanleiding voor de ongerustheid zijn de ontwerpteksten van de uitvoeringsbesluiten bij het nieuwe natuurdecreet.

“Het is uiterst zeldzaam dat academici zo aandringen. Ze zoeken duidelijk het maatschappelijk debat op. Dan moeten wij ons niet als struisvogels gedragen en onze kop in het zand steken”, zegt Lieten. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content