SP.A-Groen stelt lijst voor in Gent

Elke Decruynaere (Groen) en Rudy Coddens (SP.A) stellen in Gent de kartellijst voor. © Belga

In Gent heeft kartellijst SP.A-Groen zaterdag haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld, kandidaat-burgemeester en huidig OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a) op kop. ‘Ik denk dat gans Gent zich gaat kunnen terugvinden in deze lijst’, zei schepen Elke Decruynaere (Groen), die op de tweede plaats staat.

Elke Decruyenaere omschreef de lijst als ‘een heel diverse ploeg van alle lagen van de bevolking, heel veel mensen met een diverse achtergrond. (…) Iedereen gaat wel iemand zien staan waarvan die zegt, ja, die gaat zijn wie ik ben en op een goede manier mij een stem geven op het stadhuis.’ In de lijst van 53 namen duiken geen grote verrassingen op.

Na Rudy Coddens en Decruynaere volgen schepen Resul Tapmaz (SP.A), gemeenteraadslid Astrid De Bruycker (SP.A) en schepen Filip Watteeuw (Groen).

Huidig burgemeester Daniel Termont (sp.a), die eind dit jaar met pensioen gaat, duwt de lijst. Die bevat ook heel wat nieuwkomers en jongeren.

Lijsttrekker Coddens beseft dat hij voor een zware taak staat als opvolger van Termont. ‘Tuurlijk ben ik fier op die plaats, maar ik ga dat op mijn eigen manier doen. We hebben ook een sterk programma, dit in combinatie van dynamiek en verjonging’, stelt hij.

Op de lijst staan ook heel wat jongeren en nieuwkomers. Meer dan de helft van de kandidaten (29 van de 53) is nieuw. Van de vorige lijst zijn onder anderen Dirk Holemans en Steven Vromman (Groen), Tom Balthazar, Greet Riebels, Mieke Bouve, Freya Van den Bossche, Jan Roegiers en Fatma Pehlivan (SP.A), en acteur Daan Hugaert (onafhankelijke) verdwenen.

Partner Content