Socialistische spoorbond staakt op 31 mei

© BELGA

De socialistische spoorbond gaat staken op 31 mei, zo kondigt het ACOD aan.

De socialistische en christelijke vakbond hebben voor 31 mei een stakingsaanzegging ingediend bij het spoor. De actie kadert in het algemeen protest bij de overheidssector die dag.

Het actieprogramma van de vakbonden tegen het beleid van de regering-Michel werd begin deze maand al bekendgemaakt. Het bevatte voor dit jaar twee algemene stakingen en drie betogingen.

Een eerste interprofessionele manifestatie is gepland voor 24 mei. Dan rijden de treinen, verzekert Ludo Sempels van het ACOD Spoor. Er is wel een stakingsaanzegging ingediend, maar die dekt enkel de personeelsleden die niet instaan voor het treinverkeer.

Op 31 mei wordt er opnieuw betoogd, ditmaal enkel door de openbare sector. Die dag zal er dus wel hinder zijn voor het treinverkeer, want zowel de christelijke als socialistische bond dienden een stakingsaanzegging in. Die loopt van maandag 30 mei om 22 uur tot 31 mei tot 22 uur.

Op 24 juni gaat de socialistische vakbond opnieuw staken, zo raakte eerder al bekend. Aan die actiedag neemt ACOD Spoor deel, maar ACV niet. De liberale bond heeft nog geen beslissing genomen of ze op 24 juni gaat meestaken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content