‘Slumdog millionaire’ wordt realiteit voor Indiër (video)

In India heeft de 27-jarige ambtenaar Sushil Kumar 50 miljoen roepies gewonnen in de populaire televisiequiz ‘Who wants to be a millionaire?’

In India heeft de 27-jarige ambtenaar Sushil Kumar 50 miljoen roepies (730.000 euro) gewonnen in de populaire televisiequiz ‘Who wants to be a millionaire?’ (Wie wordt multimiljonair?). Het verhaal doet denken aan de Oscarwinnende film ‘Slumdog Millionaire’ uit 2008.

Kumar verdiende als bediende bij de overheid in de Indiase deelstaat Bihar zo’n 87 euro per maand. Omdat hij zelf geen televisietoestel kon betalen, ging hij bij zijn buren naar de populaire show kijken om – net als hoofdpersonage Jamal in ‘Slumdog Millionaire‘ – even te ontsnappen aan de realiteit. Die moedigden hem aan om zich in te schrijven.

Met het geld dat hij won wil Kumar nu eerst een huis bouwen en de schulden van zijn ouders afbetalen. (KVDA) Bekijk de beelden:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content