“Silvio, het is genoeg!”

© EPA

Meer dan 2.000 Italiaanse vrouwen hebben een petitie getekend waarin ze de premier duidelijk maken dat niet alle vrouwen in Italië danseressen of prostituees zijn.

Meer dan 2.000 Italiaanse vrouwen, onder wie politici en actrices, hebben een online petitie ondertekend waarin ze premier Silvio Berlusconi duidelijk maken dat niet alle vrouwen in Italië danseressen of prostituees zijn en dat ze genoeg hebben van zijn capriolen.

De petitie, getiteld ‘Basta!’ (genoeg!), is opgezet door de linkse krant L’Unita als antwoord op de vermeende affaire van Berlusconi met het Marokkaanse nachtclubdanseresje Karima El Marough, alias Ruby Rubacuori.

Het Italiaanse gerecht onderzoekt of Berlusconi (74) en enkele van zijn vertrouwelingen betaalde seks hebben gehad met Ruby, op het moment dat zij nog maar 17 jaar was. Zowel Berlusconi als Ruby, die in november vorig jaar 18 werd, ontkennen de feiten.

De premier wordt er ook van verdacht met nog andere prostituees seks te hebben gehad tijdens feestjes in zijn villa in Milaan.

Mediacampagne

Berlusconi is een heuse mediacampagne begonnen om de aantijgingen te weerleggen. Zo stuurde hij de voorbije dagen twee videoboodschappen de wereld in, waarin hij de zaak politiek gemotiveerd noemt.

Ook Ruby heeft in de media ontkend dat ze ooit seks heeft gehad met Berlusconi en hem daarna vijf miljoen euro zou hebben gevraagd om te zwijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content