De N-VA dreigt na Kim Geybels een tweede nieuw verkozen parlementslid te moeten ontslaan. En opnieuw een met een hoog babegehalte. Het gaat om voormalig reporter Siegfried Bracke, die daarenboven een gerechtelijke veroordeling riskeert.

Om vuige electorale redenen stelde Bracke zich bij de vorige verkiezingen niet, zoals wettelijk verplicht, kandidaat in de provincie waar hij woonde, Antwerpen, maar in de provincie die de partijstrategen het nuttigst vonden: Oost-Vlaanderen. Bracke, die officieel in Mol resideerde in het huis van zijn voorlopig laatste echtgenote Marina Nuyts, huurde inderhaast een nepadresje in de Zuidstationstraat in Gent, dicht bij de hoerenbuurt, teneinde de fraude juridisch in te dekken.

Maar: hij is nu verkozen en woont nog altijd in Mol. Zo nu en dan, als het weer eens ruzie is geweest onder het echtelijke dak, overnacht hij wel in Gent, vermoedelijk in het genoemde pand in de Zuidstationstraat, maar in werkelijkheid woont hij in Mol. Erger: volgens de officiële website van N-VA is hij gedomicilieerd in de Zuidstationstraat in Gent, volgens de even officiële website van de Kamer is hij gedomicilieerd in de Pater Van Henxthovenstraat in Mol. Twee adressen. Dat ruikt naar een overtreding van de wet, en dat ruikt wel heel sterk naar kiezersbedrog, waar de N-VA'ers vóór ze regierungsfähig waren zo tegen ten strijde trokken.

Daarnaast staat ook vast dat Marina Bracke-Nuyts nog veel minder in Gent woont, en daar ook nooit verblijft. Wij zijn ter controle, en zoals de Code voor een Eerlijke Journalistiek het ons oplegt, met haar foto doorheen de Zuidstationstraat getrokken. Iedereen aangesproken en overal gaan aanbellen, niemand had haar ooit gezien. Op één adres werd niet opengedaan omdat de bewoner er niet was: bij Bracke.

Bedrog als dit, van mensen die ons opleggen wat we moeten doen en laten, mag niet zomaar passeren. Als de parlementsvoorzitter en de procureur hun werk ernstig zouden nemen, was Bracke nu al vervolgd voor minstens één strafbaar feit: voor valsadresvoering of voor een schijnhuwelijk.

Koen Meulenaere

De N-VA dreigt na Kim Geybels een tweede nieuw verkozen parlementslid te moeten ontslaan. En opnieuw een met een hoog babegehalte. Het gaat om voormalig reporter Siegfried Bracke, die daarenboven een gerechtelijke veroordeling riskeert. Om vuige electorale redenen stelde Bracke zich bij de vorige verkiezingen niet, zoals wettelijk verplicht, kandidaat in de provincie waar hij woonde, Antwerpen, maar in de provincie die de partijstrategen het nuttigst vonden: Oost-Vlaanderen. Bracke, die officieel in Mol resideerde in het huis van zijn voorlopig laatste echtgenote Marina Nuyts, huurde inderhaast een nepadresje in de Zuidstationstraat in Gent, dicht bij de hoerenbuurt, teneinde de fraude juridisch in te dekken. Maar: hij is nu verkozen en woont nog altijd in Mol. Zo nu en dan, als het weer eens ruzie is geweest onder het echtelijke dak, overnacht hij wel in Gent, vermoedelijk in het genoemde pand in de Zuidstationstraat, maar in werkelijkheid woont hij in Mol. Erger: volgens de officiële website van N-VA is hij gedomicilieerd in de Zuidstationstraat in Gent, volgens de even officiële website van de Kamer is hij gedomicilieerd in de Pater Van Henxthovenstraat in Mol. Twee adressen. Dat ruikt naar een overtreding van de wet, en dat ruikt wel heel sterk naar kiezersbedrog, waar de N-VA'ers vóór ze regierungsfähig waren zo tegen ten strijde trokken. Daarnaast staat ook vast dat Marina Bracke-Nuyts nog veel minder in Gent woont, en daar ook nooit verblijft. Wij zijn ter controle, en zoals de Code voor een Eerlijke Journalistiek het ons oplegt, met haar foto doorheen de Zuidstationstraat getrokken. Iedereen aangesproken en overal gaan aanbellen, niemand had haar ooit gezien. Op één adres werd niet opengedaan omdat de bewoner er niet was: bij Bracke. Bedrog als dit, van mensen die ons opleggen wat we moeten doen en laten, mag niet zomaar passeren. Als de parlementsvoorzitter en de procureur hun werk ernstig zouden nemen, was Bracke nu al vervolgd voor minstens één strafbaar feit: voor valsadresvoering of voor een schijnhuwelijk. Koen Meulenaere