Sarah Claerhout stapt dan toch niet op bij CD&V

Sarah Claerhout © Belga

Het Gentse Kamerlid Sarah Claerhout heeft haar ontslag uit CD&V weer ingetrokken.

Dat werd zondag vernomen bij de Vlaamse christendemocraten. Partijvoorzitter Wouter Beke heeft Claerhout maandag uitgenodigd voor een gesprek.

Zaterdag maakte het Gentse CD&V-kamerlid en lijsttrekker Sarah Claerhout haar ontslag uit de partij bekend. Ze zou ook haar mandaat in de Kamer ter beschikking stellen.

Het conflict tussen Claerhout en de CD&V draaide rond de inkanteling van het UZ Gent in de UGent, een dossier in handen van haar partijgenote Vlaams minister Hilde Crevits én afgesproken in het regeerakkoord.

“Er zijn deze week verschillende contacten geweest tussen Sarah en de top van de partij, maar die leidden niet tot het gewenste resultaat”, aldus afdelingsvoorzitter Isabelle Heyndrickx zaterdag. Ook de nieuwe genderregels bij de rectorverkiezingen aan de UGent, vanaf de volgende verkiezingen moeten duo’s uit een man en vrouw bestaan, vielen haar zwaar.

“Wat als twee vrouwen de beste en meest bekwame kandidaten zijn”, schreef Claerhout in een opiniestuk op 7 oktober op Knack.be.

De 39-jarige Claerhout kwam na de laatste verkiezingen voor het eerst in het parlement terecht. Ze was pas enkele maanden geleden als lijsttrekster aangeduid voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Gent. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content