‘Sanne is heel dankbaar voor de haar gegeven kans’

© Belga

Advocate Isabelle Coolens, die van in de beginfase van de zaak de belangen van de familie Smets behartigde, is enorm opgetogen over de straf van vijf jaar met uitstel.

Meteen na de uitspraak van het Vlaams-Brabantse hof van assisen vielen familie en vrienden van Sanne Smets elkaar in de armen. De opluchting was enorm. Advocate Isabelle Coolens, die van in de beginfase van de zaak de belangen van de familie Smets behartigde, is enorm opgetogen over de straf van vijf jaar met uitstel.

“Sanne is heel dankbaar voor de haar gegeven kans. Ze zal nog dagelijks aan haar overleden dochtertje denken en zal dit ook nooit kunnen vergeten. Sanne zal in de toekomst haar best doen om haar goede wil te laten zien en om aan te tonen dat de mindere periode in haar leven definitief achter de rug ligt”, besluit de advocate.

Net als haar collega Michiel Van Kelecom vreesde Coolens voor een veel zwaardere straf. “Ik had deze uitspraak helemaal niet verwacht. Ik vreesde echt het ergste, maar het is allemaal heel positief uitgedraaid. Het is belangrijk dat ze nu haar therapie kan blijven volgen en in alle rust verder kan blijven werken”, aldus Coolens.

Nieuwe kans

Toch hadden meerdere mensen uit de entourage van de jonge vrouw uit Kessel-Lo ook bedenkingen bij heel het proces en de afloop ervan. “Sanne is eigenlijk vrijgesproken, maar heeft in realiteit wel levenslang gekregen aangezien de feiten nu bij iedereen zijn gekend. Ze kan gewoon vijf jaar niet buitenkomen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content