Sandy Buysschaert (CD&V) – Blankenberge – Uitkerke

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Als ik uit ga van wat ik in de krant las, is de inzet van de Blankenbergse gemeenteraadsverkiezingen voor de andere partijen ‘Wie is de grootste?’. Wij bij CD&V willen vooral de beste zijn. De beste in de zin van: de juiste antwoorden formuleren op de vragen en bekommernissen van onze inwoners.

We zijn in het voorjaar, vier weekends na elkaar, op wijkbezoek geweest en hebben gepolst bij de inwoners wat hun mening was over de stad in het algemeen en over hun buurt. Met die informatie zijn we aan de slag gegaan en rekening houdend met onze eigen ideologie hebben we het verkiezingsprogramma opgesteld, met onze inwoners en voor onze inwoners.

Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?

Wat is een winnaar en wat is een verliezer. Volgens mij ben je een winnaar als je verantwoordelijkheid durft op nemen. We hebben dat de voorbije 18 jaar gedaan en hebben steeds onze inbreng gehad in het beleid en zo zaken kunnen realiseren voor onze inwoners.

Het uiteindelijke doel moet zijn dat de inwoners de winnaars zijn. In onze christendemocratische visie streven we naar een evenwicht tussen alle actoren, alle belangengroepen, alle wijken,… Op dit ogenblik doen we dat met vier zetels maar we willen in de toekomst zwaarder wegen op het beleid.

Komt CD&V als winnaar uit de verkiezingen, dan is iedere inwoner winnaar.

Wat speelt in uw gemeente?

Het komt er op aan dat iedereen zich goed voelt in onze stad. Via de huis- en wijkbezoeken hebben we in kaart kunnen brengen wat er leeft bij de mensen en hebben met die informatie visies ontwikkeld voor de verschillende delen van de stad.
Op die manier willen we overal in onze stad aangename buurten en wijken creëren waar het voor iedereen aangenaam vertoeven is.

Daarnaast hebben we ons doelen vooropgesteld, waarin iedereen kan meetellen, iedereen betaalbaar kan wonen, iedereen kan bewegen, iedereen een toekomst heeft, iedereen voor duurzaam beleid kiest en dat iedereen zich veilig voelt.

Ik hoop voor mezelf op een goed resultaat om persoonlijk te kunnen wegen op de besluitvorming. Mijn slogan is dynamisch, ondernemend en betrokken, het typeert mijn aanpak als voorzitter en het is mijn doel een eventueel mandaat op dezelfde manier in te vullen. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content