Rouwregisters voor slachtoffers Pukkelpop

© Reuters

Ham opent een rouwregister voor de jonge vrouw die samen met haar vriend uit Beringen om het leven kwam tijdens het noodweer op Pukkelpop.

De gemeente Ham opent maandag een rouwregister voor slachtoffer Wendy B. uit Ham, die donderdagavond samen met haar vriend Marlo G. uit Beringen om het leven kwam tijdens het noodweer op Pukkelpop in Kiewit. Vrienden van beide twintigers hingen vrijdag al een foto en bloemen op aan het hekwerk dichtbij de ingang van Pukkelpop. Onder de slachtoffers zijn ook nog een 21-jarig meisje uit Hamme en een 35-jarige man uit Rijkevorsel.

Ook Hasselt en Leopoldsburg openen een rouwregister, waarin de inwoners hun medeleven met de slachtoffers kunnen betuigen. De roots van het muziekfestival liggen immers in Leopoldsburg en de gebeurtenissen van donderdag hebben de inwoners diep geraakt.

Herdenking

In de Sint-Lambertuskerk in Kiewit wordt zondag om 11 uur een herdenkingsplechtigheid gehouden voor de slachtoffers op Pukkelpop. Op Facebook circuleert ook een oproep om zaterdag vanaf 14 uur bijeen te komen in het stadspark aan het cultuurcentrum van Hasselt.

Donderdag 25 augustus om 18 uur organiseert de stad een ingetogen bijeenkomst op het Kolonel Dusartplein ter nagedachtenis van de slachtoffers. “Er zullen een paar bands optreden, maar we vragen dat ze een akoestische set zullen spelen, want het moet een sereen rouwmoment blijven”, maakte burgemeester Hilde Claes vandaag bekend. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content