Rijkste Fransman wil Belg worden

© Reuters

De Fransman Bernard Arnault, topman van luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), heeft te kennen gegeven zich te willen laten naturaliseren tot Belg.

De commissie Naturalisaties van de Kamer zal het dossier van rijkste Fransman Bernard Arnault, die bekendmaakte Belg te willen worden, ten vroegste eind dit jaar of begin 2013 behandelen. Dat zegt Georges Dallemagne (cdH), de voorzitter van de naturalisatiecommissie.

Arnault is als topman van luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) de rijkste man van Frankrijk en Europa en de op drie na rijkste persoon ter wereld. Dallemagne benadrukt dat het dossier van Arnault, dat uiteindelijk bij de commissie zal terechtkomen, behandeld zal worden zoals dat van elke andere aanvrager.

Voor de kamerleden zich over het dossier buigen, moeten het parket-generaal, Vreemdelingenzaken en de staatsveiligheid een advies over de naturalisatieaanvraag uitspreken. Zij hebben vier maanden de tijd voor dat advies. Wie in aanmerking wil komen om Belg te worden, moet minstens 18 jaar oud zijn en kunnen bewijzen dat hij minstens drie jaar in België woont. Als dat laatste niet het geval is, moet hij aantonen dat hij “werkelijke banden” heeft met ons land.

Investeringen aanzwengelen

Volgens de krant La Libre Belgique woont Arnault weliswaar in Parijs, maar heeft hij ook een woning in Brussel. Zelf zei Arnault in een communiqué dat hij Belg wil worden om zijn investeringen in België aan te zwengelen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content