Reynders brengt woensdag verslag uit bij de koning

© Belga

Informateur Didier Reynders heeft dinsdagnamiddag de verkiezingsoverwinnaars Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS) ontmoet.

Reynders moet woensdag bij de koning verslag uitbrengen over de communautaire missie waar hij twee weken lang mee belast werd.

Begin februari, na het ontslag van bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A), stuurde de vorst met Didier Reynders voor het eerst een liberaal het veld in om een uitweg te zoeken uit de communautaire impasse. De MR-vicepremier had de voorbije weken gesprekken met de voorzitters van negen partijen, zijnde de uittredende coalitie (CD&V, MR, PS, Open VLD en CDH) aangevuld met N-VA, SP.A, Ecolo en Groen!.

Dinsdagnamiddag zat hij nog eens met Di Rupo en De Wever, de voorzitters van de grootste partijen, aan tafel.

Verlenging opdracht?
Afgelopen weekend zei Reynders, die graag ook onderhandelingen over socio-economische thema’s op gang zou brengen, dat hij de wil ziet om met de uittredende coalitie, aangevuld met de N-VA en eventueel andere partijen op gang wil brengen. SP.A en de groene partijen zien in die verklaringen een teken dat ze niet langer aan de tafel gewenst zijn. De PS wil dan weer niet zonder de SP.A verdergaan.

Reynders kreeg van de koning twee weken de tijd om zijn informatieopdracht te vervullen. Woensdag moet duidelijk worden of die opdracht al dan niet verlengd wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content