Resultaten in Brussel en in Gent nog altijd niet volledig

Her en der blijven de problemen met de telling na de verkiezingen van zondag duren. © BELGA

De resultaten van de stembusgang in Brussel -waar elektronisch werd gestemd- en in Gent -waar nog potlood en papier werden gebruikt- laten tot maandagochtend op zich wachten.

In Brussel was er sprake van een ‘computerbug’ terwijl er in Gent problemen waren bij de telling.

Binnenlandse Zaken laat om 4.20 uur weten dat er dankzij de inzet van specialisten een technische oplossing is gevonden voor de problemen in Brussel. “We publiceren de resultaten van de verschillende lijsten waarvoor de magistraten (voorzitters van de kantonhoofdbureau’s) hebben aanvaard langer te blijven of terug te keren”, luidde het. De resultaten zijn nu volledig voor de kantons Sint-Gillis, Brussel, Schaarbeek, Sint-Joost en Elsene. Ontbreken nog: Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht en Ukkel, waar enkel voorlopige resultaten gepubliceerd werden.

In Gent was er een probleem met de laatste tien procent van de bureau’s, waar “naar kleine en grote fouten” werd gezocht. Omstreeks 5 uur maandagochtend zijn voor de Kamer 46 op 100 bureau’s geteld. Voor het Vlaams parlement is dat 99 op 100. Daar blijft de sp.a (21,8 pct) nipt voor op de N-VA (21,44 pct). (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content