Restaurants in Moskou serveren tijger en panter

© Reuters

Tot ontzetting van dierenbeschermers hebben restaurants in Moskou vlees geserveerd van de met uitsterven bedreigde Siberische tijger en de Amoerpanter. Huiden, koppen en vlees werden in beslag genomen bij inspectie van restaurantkeukens.

Tot ontzetting van dierenbeschermers hebben restaurants in Moskou vlees geserveerd van de met uitsterven bedreigde Siberische tijger en de Amoerpanter. Dierenhuiden, koppen en 50 kilogram vlees zijn in beslag genomen bij een inspectie in keukens van restaurants op de Sadovodmarkt in het zuidwesten van de Russische hoofdstad. Dat meldde de krant Komsomolskaja Pravda. De dieren zijn ook beschermd onder een speciaal programma van president Vladimir Poetin.

Potentieverhogend

“Dit is een weerzinwekkend geval”, zei Juri Darman van de natuurbehoudsorganisatie WWF (World Wild Fund For Nature) aan het persbureau Interfax. Een analyse zal uitwijzen of het vlees van dieren in gevangenschap komt dan wel uit de wilde natuur.

De jacht op beschermde diersoorten is illegaal. Speurders pakten volgens media een wildstroper op in Moskou. Volgens de politie zijn tijgerproducten bij mannen gegeerd als potentieverhogend middel. Een kilo vlees zou zo’n 100.000 roebel kosten (1.300 euro) op de zwarte markt, een tijgerkop meer dan het dubbele. Voor een tijgervel moet men tot 700.000 roebel neertellen. Naar verluidt stond het vlees niet op de menukaart, maar werd het enkel op bestelling bereid. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content