Remy Amkreutz nieuwe hoofdredacteur van De Morgen

Remy Amkreutz nieuwe hoofdredacteur van De Morgen © belga

De Morgen krijgt dinsdag een nieuw en compacter formaat, maar ook een nieuwe hoofdredactie. Dat kondigt de krant maandag aan. Bart Eeckhout maakt plaats voor Remy Amkreutz. Die laatste zal bijgestaan worden door adjuncten Kim Van de Perre en Sam Feys. Van de Perre wordt daarbij verantwoordelijk voor de weekendkrant, Feys voor de digitale productie. Eeckhout blijft ook actief bij de krant, maar nu als senior writer en hoofdcommentator.

Creatief directeur Jörgen Oostwaal omschrijft de nieuwe ploeg als ‘jong maar ervaren, intelligent en met gevoel voor humor’. Eeckhout wordt bedankt ‘voor zijn inzet en toewijding van de voorbije jaren. Zonder hem zou De Morgen er nu niet zo rooskleurig voorstaan’.

Eeckhout zelf zegt ‘met dankbaarheid en trots’ terug te kijken. ‘De Morgen staat er vandaag beter voor dan ooit tevoren en ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen. Dit is daarom ook het ideale moment om de krant, digitaal en op papier, een nieuwe impuls te geven.’

Die nieuwe impuls zal vanaf dinsdag blijken uit een compacter en handiger formaat, maar ook een ‘aantrekkelijke, frisse vormgeving en meer ruimte voor nieuws en duiding’. De krant ambieert hiermee ‘meer dan ooit een volledige en toegankelijke kwaliteitskrant zijn, met relevant nieuws over de buitenwereld en de eigen leefwereld’.

Partner Content