‘Regionale overheden moeten bijdragen in besparingsronde’

© Belga

Volgens Vanackere is het onmogelijk om de Europese begrotingsdoelstelling te halen zonder ook een inspanning van de gemeenschappen en gewesten.

“Ook de gemeenschappen en gewesten zullen moeten bijdragen tot de besparingsoperatie”. Dat verklaarde vicepremier Steven Vanackere in de repliek van de regering op het debat over de regeerverklaring in de Senaat. Vanackere verving premier Di Rupo, die de hoge vergadering vroegtijdig moest verlaten om toelichting te geven over de begroting bij de bevoegde Europese commissaris.

Volgens Vanackere is het onmogelijk om de Europese begrotingsdoelstelling te halen zonder ook een inspanning van gemeenschappen en gewesten. Dat zou neerkomen op het opwaarderen van een appartement, terwijl men de gemeenschappelijke ruimten laat verwaarlozen. De CD&V-vicepremier herhaalde in grote lijnen de repliek van Elio Di Rupo eerder dit weekend in de Kamer. Hij beklemtoonde dat de regering wel degelijk legitiem is ondanks het ontbreken van een meerderheid in Vlaanderen.

Wat de uitvoering van de staatshervorming betreft, benadrukte Vanackere dat de regering zo snel als mogelijk hieraan wil werken. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content