‘Regeringen worden niet op nieuwjaarsrecepties gevormd’

CD&V-voorzitter Wouter Beke hekelt de manier waarop Elio Di Rupo zijn voorstel voor een regering van nationale eenheid heeft gedaan.

CD&V-voorzitter Wouter Beke hekelt de manier waarop PS-voorzitter Elio Di Rupo zijn voorstel voor een regering van nationale eenheid heeft gedaan. ‘Ik denk dat regeringen nog nooit op nieuwjaarsrecepties van de PS zijn gevormd’.

Ernstige voorstellen doet men niet via ronkende verklaringen op de publieke tribune, maar via discrete gesprekken, zo hekelde Beke vrijdag in De Ochtend op Radio 1 de manier van werken van Di Rupo.

Volgens de CD&V-voorzitter is het aan PS en N-VA om er samen uit te geraken. Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS) moeten daarvoor rond de tafel gaan zitten. ‘Daarop zit iedereen te wachten’, aldus Beke. Hij wees er ook op dat de Vlaamse partijen niet zonder de N-VA willen regeren.

Beke schiet een regering van nationale eenheid evenwel niet bij voorbaat af. Voor hem is elke formule bespreekbaar, maar is vooral het resultaat belangrijk. ‘Maar het is niet aan mij om te zeggen welke formule er moet komen. Dat is aan de PS en de N-VA’.

Beke hekelde ook de vele lekken. Hij noemde dat dramatisch omdat voorstellen daardoor niet meer getoetst kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content