Red Panthers zwichten onder druk Australië

De Red Panthers © BELGA

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg heeft zijn derde wedstrijd op de wereldkampioenschappen hockey in het Nederlandse Den Haag met 2-3 verloren van Australië, de nummer vier van de wereld.

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg (FIH 12) heeft donderdag zijn derde wedstrijd in groep A op de wereldkampioenschappen hockey in het Nederlandse Den Haag met 2-3 (rust: 1-1) verloren van Australië, de nummer vier van de wereld.

De Red Panthers hielden aanvankelijk vlot stand tegen het sterke Australië, dat met een zes op zes in de achterzak aan de wedstrijd kon beginnen. Australië klom twee keer op voorsprong, maar telkens konden de Belgen via een strafcorner van De Groof (35.) en een knap doelpunt van Boon (42.) gelijkmaken.

In de tweede helft werd de Australische druk te groot, waarna Jodie Kenny (54.) met haar tweede van de middag de 2-3 eindstand op het bord zette. Eerder verloren de Red Panthers hun openingswedstrijd nipt met 4-3 van Nieuw-Zeeland.

Bondscoach Pascal Kina’Komen kracht tekort in de duels’

‘We komen kracht tekort in de duels’, analyseerde bondscoach Pascal Kina na de wedstrijd.

Pascal Kina, bondscoach van de Red Panthers
Pascal Kina, bondscoach van de Red Panthers© BELGA

‘Ik merk wel dat we vooruitgang boeken, maar je ziet gewoon dat de Nieuw-Zeelandse en Australische meisjes sterker zijn. Nederland is ook in topconditie. De kracht van Maartje Paumen is indrukwekkend’, aldus Kina.

De Belgische coach hoopt in de laatste twee groepsduels, tegen Zuid-Korea (zaterdag) en Japan (maandag), nog iets neer te zetten. ‘Beide landen hanteren een andere speelstijl, maar ook zij beschikken over heel wat fysieke kracht. En bij strafcorners heb je in wedstrijden tegen hen plots vier keepers tegenover je staan. De drie verdedigsters aarzelen immers helemaal niet om zich voor de bal te gooien.’

Zuid-Korea en Japan

In hun tweede groepswedstrijd gingen ze kansloos met 4-0 onderuit tegen gastland Nederland (FIH 1). Zaterdag (10u30) nemen ze het nog op tegen Zuid-Korea, maandag (17u30) sluiten ze hun groepsfase af met de wedstrijd tegen Japan. In de stand blijven ze met drie wedstrijden op de teller nog puntenloos laatste. Ook Japan heeft nul punten, maar zij hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

Australië aan de leiding

Australië komt met negen op negen aan de leiding, voor Nederland (6 punten), dat een wedstrijd minder op de teller heeft.

Oranje speelt donderdagavond nog tegen Nieuw-Zeeland. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales.

Voor de start van het toernooi ambieerden de Red Panthers een plaats in de top acht.

(Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content