Red Panthers verliezen laatste oefenduel tegen WK-tegenstander Australië

© ImageGlobe

De Belgische vrouwenhockeyploeg heeft zijn laatste oefeninterland voor de start van het WK in Den Haag met 1-3 verloren van Australië

De oefenwedstrijd, die werd gespeeld op het veld van hockeyclub Beerschot in Kontich, was er eentje om belang aan te hechten, want Australië is straks in de poulefase in Den Haag een van de tegenstanders van de Red Panthers. De dames van bondscoach Pascal Kina kwamen al in de tweede minuut op achterstand na een doelpunt van Claxton. Vervolgens misten de Belgische dames een aantal rijpe kansen op de gelijkmaker. In de slotfase zorgden Nelson (62e) en Smith (66e) voor de grote voorsprong. Aline Fobe milderde één minuut voor tijd via een strafcorner: 1-3.

Wereldkampioenschap

Het WK hockey in Den Haag loopt van zaterdag 31 mei tot en met zondag 15 juni. De Red Panthers, die op plaats twaalf staan op de wereldranking van de internationale hockeyfederatie (FIH), nemen het in groep A op tegen olympisch kampioen Nederland (FIH-1), Australië (FIH-4), Nieuw-Zeeland (FIH-5), Zuid-Korea (FIH-8) en Japan (FIH-9). (Belga/KVDA)