Red Panthers lijden vierde opeenvolgende nederlaag op WK hockey

De Belgische nationale vrouwenploeg heeft ook zijn vierde wedstrijd in groep A op de wereldkampioenschappen hockey in het Nederlandse Den Haag verloren. Tegen Zuid-Korea gingen de Red Panthers met 4-2 de boot in. Daardoor is een plaats in de top acht niet meer mogelijk.

De ploeg van bondscoach Pascal Kina kwam in de 12e minuut op achterstand. Eunbi Cheon omspeelde keeper Aisling D’Hooghe en schoot de 1-0 tegen het net. Drie minuten later bracht Jill Boon de Red Panthers langszij met een hard schot in de rechterbenedenhoek.

In de tweede periode zette Alix Gerniers de 1-2 op het scorebord. Daarna kwamen de Zuid-Koreanen echter op dreef. Via Mihyun Park (49., 55.) en nogmaals Eunbi Cheon (61.) liepen ze uit tot 4-2.

Vierde nederlaag

Eerder verloor België zijn openingswedstrijd nipt met 4-3 van Nieuw-Zeeland. In hun tweede groepswedstrijd gingen de Red Panthers kansloos met 4-0 onderuit tegen gastland Nederland. Donderdag was Australië met 3-2 te sterk.

Maandag (17u30) sluiten de Belgen hun groepsfase af met de wedstrijd tegen Japan.

Top acht niet meer mogelijk

In de stand van poule A leiden Australië en Nederland met 9 op 9. Daarna volgen Zuid-Korea (7), Nieuw-Zeeland (3) en Japan (1). België is puntenloos laatste. De Belgen en de Zuid-Koreanen hebben een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdagavond kijken Japan en Nieuw-Zeeland elkaar nog in de ogen, waarna Australië het opneemt tegen Nederland.

De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales. Voor de start van het toernooi ambieerden de Red Panthers een plaats in de top acht, wat nu niet meer mogelijk is. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content