Rechtszaak tegen arts Michael Jackson begonnen

© Reuters

Een medewerker heeft getuigd dat de arts van Jackson meteen na diens overlijden beval om al het medisch materiaal rond het lichaam weg te halen alvorens de hulpdiensten te verwittigen.

Medewerker Alberto Alvarez, die zich voorstelde als logistiek directeur van Michael Jackson, vertelde op de tweede dag van voorbereidende hoorzittingen in een rechtbank in Californië dat hij destijds werd geroepen door dokter Conrad Murray terwijl die de levenloze popster hartmassage aan het geven was.

Even later kreeg Alvarez naar eigen zeggen van de arts de opdracht alle medicatieverpakkingen in een plastieken zak te steken en een infuus met daarin “een melkachtige substantie” weg te halen. Dit infuus ging in een andere zak. Pas nadat alles verwijderd was werden de hulpdiensten ingelicht, verklaarde Alvarez tot slot.

4 jaar cel
Een verpleger getuigde op zijn beurt dat Murray niet had verteld dat hij Jackson propofol had toegediend, een verdovingsmiddel dat de dood van de zanger heeft veroorzaakt.

Conrad Murray wordt beticht van onvrijwillige doodslag, omdat hij de “king of pop” op 25 juni 2009 een overdosis medicatie zou hebben toegediend. Murray pleit onschuldig. Hij riskeert tot vier jaar gevangenis als hij veroordeeld wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content