Rechter: Restaurant moet speeltuin verwijderen, ukken maken te veel lawaai

Spelende kinderen: niet in de bebouwde kom? © BELGA
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Een restaurantuitbater in Wetteren moet zijn speeltuintje afbreken. Een buur klaagt dat de kinderen daar teveel herrie maken en kreeg gelijk van de rechter.

Als de speeltuigen komende maandag niet weg zijn, moet Philippe De Ceuninck, de uitbarter van restaurant ’t Ceunickshof in het centrum van Weteteren, een dwangsom van 500 euro per dag betalen, heeft de rechter beslist. Dat meldt het VTM-nieuws.

“Ik snap niet dat dat zo kan uitgesproken worden”, zegt de uitbater aan VTM. De beroepsrechter oordeelde echter dat de speeltuigen “thans zijn ingeplant buiten een straal van dertig meter van de achtergevel van ’t Ceuninckshof” , en dat kan niet.

Toontje lager

Zelfs de grote mensen op het terras van het restaurant moeten van de rechter een toontje lager zingen. Zij moeten onder de veertig decibel blijven. VTM nam de proef op de som met een geluidsmeter en stelde vast dat zelfs het geroezemoes van mensen die normaal praten op het terras goed is voor 80 decibel.

“Als dat al te veel is, mogen de mensen niet meer op mijn terras zitten”, zegt de eigenaar. “Dan kan ik beter gewoon direct alles sluiten.”

Partner Content