Een avondklok van 23 uur tot 6 uur. Dat was het voorstel van de Risk Management Group. Het haalde de eindmeet niet, onder meer door bezwaren van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).

Trends

KBC en ING schrappen het dividend voor de aandeelhouders. Beide banken doen dat in navolging van de aanbeveling van de Europese Centrale Bank (ECB) om geen dividenden uit te keren.

Urbain Vandormael

De verlenging van de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus tot minstens 19 april bewijst dat de situatie nog niet onder controle is. De Belgische automobielfederatie Febiac pleit er intussen voor om de motor draaiende te houden, grote wegenbouwwerken niet stil te leggen en de merken één jaar uitstel te geven om de Europese CO2-doelstelling van 95 g/km te halen.

Trends

Het Amerikaanse gezondheidsconcern Johnson & Johnson (J&J) vervroegt de tests van een vaccin tegen het coronavirus en verwacht dat de eerste noodvaccinaties al begin volgend jaar kunnen starten. Dat is aanzienlijk sneller dan verwacht. Tot nu toe werd ervan uitgegaan dat een vaccin een jaar op zich zou laten wachten, en mogelijk achttien maanden.

MoneyTalk

De banken spelen de komende maanden een belangrijke rol in het draaiende houden van de economie. Zij moeten kredieten blijven toekennen en afbetalingen uitstellen voor wie het nodig heeft. Welke bankzaken kunnen we vanop afstand regelen en welke niet? De redactie legde haar oor te luisteren bij elf banken.

Ook de autosector wordt zwaar getroffen door het coronavirus. Niet alleen sluiten de fabrieken hun deuren, ook de autosalons worden een voor een afgelast. Na het Autosalon van Genève in maart, zal ook de North American International Auto Show 2020 in Detroit in juni niet plaatsvinden.

In de energietransitie deelt BMW de waterstofauto een belangrijke rol toe. Het Duitse merk onthulde zopas het aandrijfsysteem van de BMW i Hydrogen Next.

Harte Van Eynde

Als dierenarts maakte Joshua Dutré van zijn passie zijn beroep. Na het televisieprogramma Beestig volgt nu zijn eerste boek: essentiële informatie over dieren verpakt in een blik achter de schermen door de ogen van een dierenarts. 'Dierenarts zijn is lang niet altijd een walk in the park met vrolijke puppy's.'