UZA opent tieneralcoholkliniek

Dronken tieners die op spoed belanden, zullen binnenkort intensief worden begeleid. Daarvoor bereidt het UZ Antwerpen een pilootproject voor, schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Voorbeeld is Nederland, waar één opname genoeg is voor een gesprek met een psycholoog.

Gatz wil elke 18-jarige Brusselaar drietalig maken

Alle Brusselse kinderen moeten op hun 18 jaar minstens Nederlands, Frans en Engels beheersen. Dit ambitieus streefdoel staat in de oriëntatienota 2019-2024 van Brussels minister van Meertaligheid Sven Gatz (Open VLD), die hij maandagnamiddag in het Brussels Parlement voorstelt.

Star Trek-acteur René Auberjonois overleden

René Auberjonois, de Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots, is zondag op 79-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden in Los Angeles. Hij was vooral bekend voor zijn rol in 'Star Trek: Deep Space Nine'.

Wereldwijde wapenverkoop is met bijna 5 procent gestegen

De markt wordt gedomineerd door Amerikaanse bedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van het Zweedse onderzoeksinstituut Sipri (Stockholm International Peace Research Institute) dat maandag wordt gepubliceerd. In de top 100 van grootste wapenbedrijven staan 27 Europese ondernemingen.

Democraten prijzen hun 'ijzersterk dossier' tegen Trump

'Als dit dossier aan een jury voorgelegd zou worden, zou hij binnen de drie minuten schuldig bevonden worden.' Dat heeft de Democratische voorzitter van de commissie voor Justitie van het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, verklaard op CNN.

'Waar zijn de armoededoelstellingen?'

Wim Van Lancker

'In het regeerakkoord van de regering-Jambon wordt er met geen woord gerept over meetbare objectieven op het vlak van armoedebestrijding', schrijft Wim Van Lancker in het politieke maandblad Samenleving & Politiek.

Overzicht: één jaar na de val van de regering

In de regenachtige nacht van 8 op 9 december trok N-VA de stekker uit de regering-Michel. De Vlaams-nationalisten wilden niet dat de regering zou instemmen met het Migratiepact van de Verenigde Naties - beter bekend als het Marrakeshpact. Een jaar later is er zoals bekend nog steeds geen nieuwe regering en vindt het parlement slechts met horten en stoten de juiste versnelling. Een overzicht.

Steeds minder mannen voor de klas

Het onevenwicht tussen vrouwen en mannen voor de klas is de voorbije vijf jaar nog toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe (sp.a) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en waarover De Zondag bericht.