De Antwerpse lokale politie heeft deze week negen vermoedelijke 'pedohunters' opgepakt. De verdachten zouden actief naar pedoseksuelen hebben gezocht op sociale media, met het doel vermeende kindermisbruikers in de val te lokken, te confronteren met hun gedrag en aan de schandpaal te nagelen.

Kamiel Vermeylen

De Europese Unie en de Britse regering liggen alweer op ramkoers. 'Het is 2021 en de Britse regering wil de gevolgen van haar eigen brexitkeuzes nog steeds niet aanvaarden', zegt europarlementslid Guy Verhofstadt.

Zowat 15 procent van de huisartsen en van de andere eerstelijnszorgverleners in huisartsenpraktijken had voor de start van de vaccinatiecampagne al antistoffen tegen het coronavirus ontwikkeld. De zorgverleners in de eerste lijn lijken daarmee niet vaker te worden besmet dan de rest van de bevolking.

Louise Reyntjens

'De zaak-El Aroud is "een juridisch vacuüm dat maar niet op te lossen is". Zo klinkt het in regeringskringen. Maar is dat zo', vraagt Louise Reyntjens (KU Leuven). 'Er is wel degelijk een alternatief.'

Natasja Van Buggenhout

'Regelmatig hebben bezoekers van websites geen idee welke persoonsdata zij hebben gedeeld en voor welke doeleinden zij toestemming hebben gegeven', schrijven onderzoekers Ine Van Zeeland en Natasja Van Buggenhout (beide imec-SMIT-VUB). Ze pleiten ervoor om de datageletterdheid van mediagebruikers te verhogen.

Francis Van den Eynde, voormalig kopstuk van het Vlaams Blok/Belang, is donderdagavond overleden in het O.L.V.-ziekenhuis in Aalst. Dat wordt bevestigd door het Vlaams Belang. Van den Eynde sukkelde al een tijdje met hartproblemen. Zo onderging hij midden februari nog een chirurgische ingreep.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wijst het Europese vaccinatiepaspoort af waar de Europese Commissie aan werkt. Toch is de invoering ervan, deze zomer, 'onvermijdelijk', zei de regionale directeur van de WHO in Europa, de Belg Hans Kluge, aan de krant Die Welt. 'Maar het is geen aanbeveling van de WHO.'