'Er is nog meer IS-terreur op komst'

Montasser AlDe'emeh & Werner de Saeger

'Meer dan ooit zullen simultane gecoördineerde aanslagen de radicale jihadistische ideologie blijven omzetten in de praktijk', schrijven Montasser AlDe'emeh en Werner de Saeger na de aanslagen in Sri Lanka.

Trends

Vertrouwen Belgische CEO daalt fors

Het ondernemersvertrouwen in België is in april op het laagste peil sinds september 2017 beland. Vooral in de bouwsector neemt het vertrouwen af, meldt de Nationale Bank woensdag.

China beschuldigt ex-topman van Interpol formeel van passieve corruptie

China heeft de voormalige chef van Interpol, Meng Hongwei, gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen, zo heeft het hoogste parket van China (Supreme People's Procuratorate) woensdag meegedeeld. De formele arrestatie komt na een maandenlange saga die in september 2018 begon toen Mengs echtgenote hem in Frankrijk als vermist opgaf terwijl hij op reis was naar China.

'Laat Straatsburg niet beslissen over onze grenzen'

Theo Francken (N-VA)

'De grenzen van Europa werden over de jaren heen steeds opener, niet als gevolg van democratische besluitvoering, maar door rechtspraak van activistische rechters. Dat proces is nog altijd bezig', schrijven Theo Francken en Joren Vermeersch van N-VA.

N-VA heeft nog geen nieuwe Europese fractie

De N-VA heeft nog niet beslist welke Europese fractie ze na de verkiezingen van mei zal vervoegen. 'We worden druk gesolliciteerd, ik heb al heel wat gesprekken gevoerd, maar die zijn confidentieel', zegt lijsttrekker Geert Bourgeois.