Trends

In de Verenigde Staten zijn er in april 266.000 banen bijgekomen. Dat is veel minder dan de 1 miljoen nieuwe banen die economen in doorsnee hadden voorspeld. De werkloosheid bleef nagenoeg onveranderd op 6,1 procent.

Een 42-jarige man uit het Oost-Vlaamse Lievegem riskeert een gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 800 euro omdat hij Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) en haar gezin per e-mail bedreigde in de nasleep van de beslissing van het Grondwettelijk Hof over de terugdraaiende tellers.

Kathleen De Clercq

Bericht aan alle vergeetachtige kinderen en papa's: nu zondag is het Moederdag. En dus zullen mama's aller lande traditiegetrouw weer een mooi boeketje bloemen krijgen. Maar hoeven die bloemen echt altijd van bij de bloemist te komen? Kathleen De Clercq, PXL-lector Groenmanagement, legt uit waarom niet.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) kondigde vrijdagochtend, 24 uur voor de heropening van de horeca, aan dat terrassen geen plexischermen mogen plaatsen tussen tafels om ze zo dichter tegen elkaar te kunnen zetten. Vooral de laattijdigheid van die aankondiging valt in slechte aarde. Onder andere Gent, Brussel, Leuven en Genk lieten meteen weten dat ze niet van plan zijn om dat verbod dit weekend te handhaven.