Brexitdoorbraak of een Raad voor niets?

Kamiel Vermeylen

Donderdag en vrijdag komende de Europese staatshoofden en regeringsleiders samen in Brussel om verder te onderhandelen over de brexit. Een akkoord tussen Brussel en Londen lijkt in de maak, al heeft de Britse premier in eigen land nog heel wat werk voor de boeg.

Koerdische milities bevriezen operaties tegen Islamitische Staat

Leider Mazloem Abdi van de door Koerdische strijders gedomineerde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) heeft woensdag de 'bevriezing' aangekondigd van de operaties tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) die sinds haar nederlaag in maart tot een clandestiene organisatie is gemuteerd.

Europees Parlement stelt vertrouwensstemming over nieuwe Europese Commissie uit

Het Europees Parlement heeft woensdag bekrachtigd dat de vertrouwensstemming over de nieuwe Europese Commissie van verkozen voorzitter Ursula von der Leyen wordt uitgesteld, zo is uit goede bron vernomen. De stemming was gepland op 23 oktober. Daardoor lijkt het onmogelijk geworden dat de nieuwe Europese bestuursploeg zoals gepland op 1 november zal aantreden.

Ben Weyts: 'Toelatingsproef lerarenopleiding kan zorgen voor opwaardering lerarenjob'

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts verdedigt het plan van de Vlaamse regering om een onderzoek te laten uitvoeren naar een bindende toelatingsproef voor de lerarenopleiding. Zo'n proef zou volgens Weyts kunnen dienen om 'de lat hoger te leggen' en 'de status van leerkrachten te versterken'. Dat heeft de N-VA-minister woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Jo Brouns.

MoneyTalk

Wijziging van budget voor bijna 20.000 personen met een handicap

De komende dagen vinden bijna 20.000 meerderjarigen met een handicap een brief in hun bus van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), met daarin concrete informatie over de aanpassingen die er in de komende jaren aan hun budget zullen gebeuren. Zo'n 10.000 mensen zien hun budget dalen en ongeveer 9.000 mensen zien hun budget stijgen.

Catalaanse ex-minister in België: 'Deze hoge celstraffen gooien olie op het vuur'

Kamiel Vermeylen

Opruiing, ongehoorzaamheid en misbruik van publieke fondsen. Maandagochtend werden dertien Catalaanse separatisten veroordeeld voor hun betrokkenheid bij het Catalaans onafhankelijkheidsreferendum in 2017. 'Wie denkt dat onze eisen hiermee van tafel zullen verdwijnen, heeft het grondig mis,' zegt de Catalaanse ex-minister in ballingschap Meritxell Serret aan Knack.