Als het van Nissan afhangt, zal u weldra uw parking in elektriciteit betalen. Een origineel idee om de elektrische mobiliteit te promoten.

Brecht Castel

Een collage van bloederige foto's is 1,7 miljoen keer bekeken op Facebook. Het zou gaan over foto's van een Offerfeest. Twee foto's zijn te linken aan dat islamitische feest in Pakistan en Egypte. Een derde foto heeft er echter niets mee te maken. Waarschuwing: deze factcheck bevat harde beelden.

Sara De Mulder

'In onze samenleving heeft men nog steeds de neiging geweld tegen vrouwen en zeker huiselijk geweld, sterk af te zwakken', schrijft Sara De Mulder van Liberales. 'Vrouwen bedreigen, stalken, lastig vallen, intimideren, uitschelden, manipuleren, is niet strafbaar. Geweld plegen is dat wel maar in veel gevallen is huiselijk geweld geen prioriteit.'

Knack Weekend

De stad Brussel zoekt vijftien inwoners die willen leren hoe ze hun voedselverspilling in hun eigen keuken drastisch kunnen verminderen. In een opleiding zullen deze ambassadeurs tegen verspilling leren hoe waar ze producten best bewaren en hoe ze jaarlijks tot 400 euro kunnen besparen.

Naar aanleiding van de herdenking van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki 75 jaar geleden waarschuwt Rode Kruis-Vlaanderen donderdag voor de mogelijke catastrofale gevolgen mocht een kernramp vandaag plaatsvinden. Het zou dan onmogelijk zijn om toereikende hulp te bieden omdat geen enkele staat of organisatie over voldoende hulpcapaciteit beschikt, klinkt het.

De Japanse premier Shinzo Abe heeft bij de herdenkingsceremonie van atoombomaanval op Hiroshima van 75 jaar geleden opgeroepen tot het afschaffen van kernwapens. 'Als het enige land dat ooit onder een kernaanval heeft geleden, is het onze plicht om bij te dragen aan een wereld zonder atoomwapens', zei hij.