Frank De Winne: 'De ruimte mag geen Far West worden'

Frank De Winne was, na Dirk Frimout, de tweede Belg in de ruimte en werd daarna de eerste Europese bevelhebber van het International Space Station (ISS). Tegenwoordig staat hij aan het hoofd van het Europese astronautenkorps EAC in Keulen. Van daaruit blijft hij pleiten voor meer internationale samenwerking en een ditmaal wél bindende Ruimtewet. 'De verkenning van de ruimte is geen wedstrijdje.'

Trends

'Brussel, toon dat je ambitie hebt om een wereldstad te zijn'

Koen Cypers

Brussel heeft het potentieel om te wedijveren met wereldsteden zoals Londen, Parijs of Kopenhagen. Nu de nieuwe Brusselse regering gevormd is, wordt het tijd dat mijn stad dat potentieel in realiteit omzet. Dat zegt Koen Cypers, businessmanager bij het pr-bureau Bereal en inwoner van Sint-Pieters-Woluwe.

Citroën C5 Aircross is kaskraker

Zes maanden na zijn lancering doorbreekt de nieuwe Citroën C5 Aircross reeds de psychologische barrière van 50.000 verkochte exemplaren.

Volkswagens zuiniger met nieuwe versnellingsbak

Volkswagen heeft een nieuwe handgeschakelde versnellingsbak ontwikkeld: de zogeheten MQ281 werkt bijzonder efficiënt en bespaart tot 5 gram CO2 per kilometer, afhankelijk van de motor-transmissiecombinatie.

Trends

Oliver Zipse wordt CEO van BMW

De Duitse autobouwer BMW heeft een nieuwe topman gevonden. Oliver Zipse, de huidige chef productie, volgt op 16 augustus Harald Krüger op, die onlangs zijn vertrek aankondigde. Dat heeft de raad van toezicht van de Duitse autobouwer beslist.