Kamiel Vermeylen

De Europese ministers van Financiën blazen vanavond opnieuw verzamelen over een gemeenschappelijke aanpak van de coronacrisis. Italië en Nederland staan lijnrecht tegenover elkaar en moeten op zoek naar een compromis dat ze aan het thuisfront verkocht krijgen.

Tex Van berlaer

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is kop van Jut. Maar waar ging hij precies de mist in? 'Op den duur is er een kakofonie aan draaiboeken ontstaan.'

Bieke Verlinden (SP.A)

'De aanpak van de aangekondigde testings baart me grote zorgen: welke strategie en welk beleid zal uitgewerkt worden op basis van de tests?' vraagt Leuvens schepen Bieke Verlinden.

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin heeft de resultaten binnen van de labotests die het vorige week liet uitvoeren op afvalwater uit Vlaanderen. In dat afvalwater is erfelijk materiaal van het coronavirus aangetroffen, bevestigt Aquafin aan Knack.

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft donderdag in het parlement in Madrid de Europese Unie gewaarschuwd. Sanchez denkt dat de EU in de nasleep van de coronacrisis uiteen zou kunnen vallen. 'De EU is in gevaar, indien we niet solidair zijn', sprak hij.

Het Duitse laboratorium CureVac lanceert in juni de klinische testen van zijn vaccin tegen het coronavirus in Duitsland en België. Dat zegt Jean Stéphenne, de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht, in La Libre en L'Echo.

Steeds meer mensen ondervinden aan den lijve wat huidhonger betekent. En misschien zit er wetenschappelijk ook wel een waarheid in. Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology ontdekten dat eenzaamheid hetzelfde met ons brein doet als honger.

Agenten en administratief personeel van de federale wegpolitie is gevraagd om stoffen mondmaskers te naaien ter voorbereiding van de opheffing van de lockdown en om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat blijkt uit een officiële nota waar de kranten van Sudpresse de hand op konden leggen.