Reactie Woestijnvis: “Blij over duidelijkheid”

Woestijnvis is blij dat de VRT snel positie heeft ingenomen en dat er duidelijkheid is over de toekomst. Het productiehuis toont begrip voor het feit dat de openbare omroep niet langer preferentieel wil samenwerken met Woestijnvis.

Het productiehuis heeft nog niet beslist of “Man Bijt Hond” na september 2012 mogelijk gemaakt wordt voor een andere zender. De raad van bestuur van de openbare omroep besliste dinsdag om vanaf midden 2012 de preferentiële samenwerking stopt te zetten met Woestijnvis, dat voor de openbare omroep een productiehuis wordt als een ander. Die beslissing kwam er nadat De Vijver, de holding boven Woestijnvis, de commerciële zenders VT4 en VIJFtv kocht.

Woestijnvis heeft alle begrip voor de beslissingen van de VRT en toont zich tevreden dat de omroep snel een positie heeft ingenomen. “We zijn ook blij dat we ook in de toekomst nog programma’s voor de VRT kunnen maken”, zegt programmacoördinator Olivier Goris dinsdagavond aan Belga.

Dat er nu eindelijk zekerheid is over de relatie tussen de openbare omroep en het productiehuis en dat Woestijnvis vanaf midden 2012 mogelijk ook voor andere zenders programma’s zal maken, betekent volgens Goris geenszins dat de programmamakers van Woestijnvis de komende maanden minder sterke programma’s zullen maken voor de VRT. “Dat zit niet in de genen van Woestijnvis. De lat ligt hoog en dat zal altijd zo zijn.”

De VRT besliste dinsdag ook om vanaf september 2012 de opvolger van “Man Bijt Hond” zelf te produceren. Volgens Goris is het nog te vroeg om nu al een uitspraak te doen over de toekomst van de sterkhouders van Woestijnvis en welke programma’s een toekomst krijgen op VT4 en VIJFtv. “We zijn voor sommige programma’s al bezig met het volgende seizoen. Dat vergt nu al onze aandacht. Met ‘Man Bijt Hond’ kunnen we alle kanten uit. Zo kunnen we hetzelfde programma blijven maken of iets anders maken met dezelfde ploeg”, luidt het. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content