Radeloze ouders weten nog niet of hun kind dood is na dramatisch busongeval

De ouders van de verschillende kinderen die betrokken zijn in het dodelijke busongeval in Zwitserland weten nog steeds niet of hun kind dood, gewond of ongedeerd is.

De autoriteiten in Zwitserland hebben de identiteiten van de slachtoffers nog niet bekend gemaakt. Zeker is dat 28 mensen dood zijn. Het gaat om 22 schoolkinderen, 2 buschauffeurs en 4 begeleiders. Er zijn ook 24 gewonden. Er waren 58 mensen aan boord, 6 passagiers zouden dus ongedeerd zijn.

Leerlingen en leerkrachten

Alle passagiers waren leerlingen van het zesde leerjaar en hun leerkrachten van basisschool ’t Stekske uit Lommel en de Sint-Lambertusschool uit Heverlee. Ze waren onderweg naar huis na een skireis.

Onzekerheid

De ouders van de schoolkinderen verkeren nog in radeloze onzekerheid. Ze weten niet of hun kind dood, gewond of ongedeerd is. ‘Men wil de ouders in Zwitserland persoonlijk de mededeling doen,’ zei de Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven.

Van op de militaire luchthaven van Melsbroek is kort voor 14 uur een Airbus opgestegen met aan boord familieleden van de slachtoffers.

Onzekerheid over 27 slachtoffers

In de verongelukte bus zaten 24 kinderen uit Heverlee. Vast staat dat 16 onder hen gewond, maar in leven zijn. Over het lot van de acht anderen is geen duidelijkheid. De twee volwassen begeleiders uit Heverlee – een leerkracht en een skimonitrice – zijn overleden.

De school uit Lommel had 22 kinderen en twee volwassen begeleiders aan boord. Vijf kinderen hebben al contact gehad met hun ouders. Van de 17 anderen is er voorlopig geen precieze info. De twee begeleiders zijn omgekomen. Het gaat om een leraar en een administratief medewerker.

De twee buschauffeurs zijn omgekomen in het ongeval. Tien kinderen op de bus hebben de Nederlandse nationaliteit, negen uit Lommel en één uit Heverlee.

Reddingswerkers in shock
De ravage ter plekke is zo groot dat verschillende reddingswerkers in shock verkeren. Dat zegt de politie van het kanton Wallis. Zelfs de meest doorgewinterde reddingswerkers hadden het emotioneel heel moeilijk bij het uitvoeren van hun job”, zegt Jean-Pierre Deslarzes, die de reddingsoperatie leidde.

“Ze stonden bij het bergen van de kinderlijkjes met de tranen in de ogen. De meeste hulpverleners hebben heel wat ervaring met zware ongevallen, maar het feit dat er zoveel kinderen bij betrokken waren, deed zelfs de taaiste reddingswerkers in tranen uitbarsten bij het aanschouwen van zoveel ellende.” (EE/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content