‘Proces van Hells Angel één van de duurste ooit’

Bewaking aan het justitiepaleis in Tongeren © BELGA

Het proces van Hells Angel Ali I. is een van de duurste assisenprocessen ooit in dit land. De kostprijs wordt voorlopig geraamd op 500.000 euro.

Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Naast de factuur voor DNA-onderzoek en technische analyses is het vooral de massale inzet van politie die de prijs de hoogte heeft ingejaagd.

Op de “gewone” procesdagen – als de motorclubs afwezig bleven – werden er een vijftigtal politiemensen van de lokale politie Tongeren, collega’s van enkele Limburgse korpsen en manschappen van de federale politie geposteerd.

De drie bewogen dagen waarop Hells Angels en Outlaws massaal opdaagden, waren er zo’n 180 politiemensen opgeroepen (vooral van buiten de provincie). “Het proces op een serene en veilige manier laten verlopen, dat was het hoofddoel. En daarin zijn we geslaagd, er waren geen incidenten”, zegt Robin Minten, directeur coördinatie van de Limburgse federale politie.

Enkele dagen werd ook een politiehelikopter ingezet, dat kost 1.500 euro per uur. Alle assisenbezoekers werden gefilmd. En om helemaal op veilig te spelen, doorzochten explosievenhonden geregeld de gebouwen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content