Proces Sharia4Belgium: Advocaat vraagt nietigverklaring onderzoek

Jejoen Bontinck komt aan op het proces tegen Sharia4Belgium. © BELGA

In Antwerpen is het proces tegen Sharia4Belgium van start gegaan. Het gaat om het grootste terrorismeproces ooit in ons land. De advocaat van een van de beklaagden vroeg meteen de nietigheid van het onderzoek omdat er een fout zou zijn gemaakt bij het afluisteren.

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is rond 9.45 uur onder massale persbelangstelling het terrorismeproces rond Sharia4Belgium van start gegaan met de identiteitscontrole van de beklaagden. Van de 46 zijn er slechts acht in persoon aanwezig: Fouad Belkacem (32), Hakim E. (22), Elias T. (24), Walid L. (23), Jejoen Bontinck (19), Mohamed E.Y. (30), Michaël Delefortrie (25) en El Ouazna N. (51). Die laatste liet aanvankelijk verstek gaan.

Jejoen Bontinck is op het proces zowel beklaagde als getuige. Het grootste deel van de andere beklaagden zit momenteel in Syrië.

Massale belangstelling

De veiligheidsmaatregelen voor het proces zijn enorm. De politie is in grote getale aanwezig en wie de zaal binnen wil, moet langs de metaaldetector passeren. De voorzitter kondigde ook al aan dat dinsdag de burgerlijke partijen aan het woord komen en dat de advocaten van de beklaagden pas op 8 oktober het woord krijgen.

Nietigverklaring van het onderzoek

Maar nog voor de Openbare aanklager het woord kon nemen, heeft een advocaat van een van de geklaagden al gevraagd om het onderzoek nietig te verklaren. VTM-journalist Faroek Ozgunes meldt op Twitter dat dat is omdat er volgens de advocaten fouten zijn gemaakt bij het afluisteren van Sharia4Belgium in Antwerpen. (Belga / JH)

Bekijk hier de aankomst van hoofdverdachte Fouad Belkacem.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content