Priscilla (14) vermoord na pesterijen van kinderen?

De drie verdachten in de moord op het 14-jarig meisje Priscilla S. hebben bekentenissen afgelegd. Eerder bleek al dat de dood van het meisje het gevolg zou zijn van pesterijen door jongens van 12 en 16 jaar oud.

In het onderzoek naar de moord op Priscilla S. (14) uit Huizingen hebben de drie verdachten bekentenissen afgelegd. Het gaat om de buurman van het meisje en twee minderjarige jongens (12 en 16) uit de buurt. De 41-jarige Johan D.V. de 16-jarige A. en de 12-jarige J. hebben toegegeven dat ze een rol hebben gespeeld bij de dood van het meisje dat op 20 juni dood werd aangetroffen in een veld in Dworp.

De drie zijn in verdenking gesteld voor doodslag en de 41-jarige D.V. is aangehouden terwijl de twee minderjarigen door de jeugdrechter geplaatst zijn, aldus nog het parket.

Over de inhoud van hun verklaringen en de omstandigheden waarin Priscilla Sergeant om het leven is gekomen, kon het parket voorlopig niets meedelen. “Hun verklaringen moeten nog verder onderzocht worden en met elkaar vergeleken worden”, zegt parketwoordvoerster Anja Bijnens.

Johan D.V. verschijnt aanstaande dinsdag voor de raadkamer. Die moet zich buigen over zijn verdere aanhouding maar D.V.’s advocaat, meester Gert Warson, heeft al aangekondigd dat hij een kort uitstel zal vragen.

Pesterijen
Volgens bronnen nabij het onderzoek heeft D.V. bekend dat hij het lichaam van het meisje samen met de twee minderjarigen naar Dworp heeft gebracht maar zegt hij dat hijzelf niet verantwoordelijk is voor haar dood. Hij zou er getuige van geweest zijn dat de twee minderjarige jongens Priscilla aan het pesten waren en zou herhaaldelijk tussengekomen zijn.

Alleen op de wereld
Het meisje werd al een tijdje getreiterd en ook op de bewuste avond, toen de jongens en het meisje bij D.V waren, werd ze gepest. ‘Ze was zo alleen op de wereld dat ze haar dagen nog liever doorbracht met pestkoppen dan in haar eentje,’ zegt een bron betrokken bij het onderzoek in Het Laatste Nieuws.

Hondenuitwerpselen
Het getreiter liep helemaal uit de hand. Het meisje kreeg slagen en werd bekogeld met hondenuitwerpselen. ‘Haar laatste uur was afgrijselijk’ zegt de bron.

Een dag later, op vrijdag 20 juli, werd het lichaam van Priscilla gevonden in een veld in Dworp. Ze bleek niet misbruikt, maar had wel zware verwondingen aan het hoofd en stierf door verstikking.

Begrafenis
Al snel kwam de buurman in het vizier van de speurders, omdat hij enkele keren zijn versie aanpaste over zijn laatste ontmoeting met het meisje. Er waren twee uitgebreide huiszoekingen en de politie nam ook zijn auto in beslag.

De man en de twee kinderen hielden eerder vol dat ze met de hele zaak niets te maken hadden. De daders gingen zelfs naar de begrafenis van Priscilla om de familie een hart onder de riem te steken. (Belga/INM/TV/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content