Koen Meulenaere

Prins Johan Friso ontkent

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Inzake de berichtgeving van NRC-Handelsblad over het skiongeluk van prins Johan Friso is de situatie voorlopig als volgt.

Claudius Thomé, de neurochirurg van het ziekenhuis in Innsbruck waar de prins de eerste zorgen toegediend kreeg, ontkent dat hij ooit over de toestand van de prins gesproken heeft met Kees Tulleken, de Nederlandse neurochirurg die toevallig in het ziekenhuis aanwezig was voor een lezing. Tulleken, van zijn kant, ontkent dat hij ooit over dat dus niet plaatsgevonden gesprek iets zou hebben doorverteld aan zijn vrouw Jannetje Koelewijn, journaliste van NRC.

Jannetje Koelewijn ontkent dat zij in haar artikel zou hebben geschreven dat haar man Kees Tulleken haar zou verteld hebben dat zijn confrater hem had verteld dat de prins geen schedelbasisfractuur had opgelopen en dat het allemaal wel meeviel. Jannetje kon dat eigenlijk niet ontkennen, want het stond zwart op wit in NRC, maar volgens haar heeft de eindredactie zinnen aan haar artikel toegevoegd! De eindredactie ontkent dit. Prins Johan Friso ontkent met klem dat hij buiten de pistes is gaan skiën. En de marketeer, ten slotte, hoofdredacteur van deze bende en in zijn eigen krant door zijn eigen columnist een mediageile idioot genoemd, wat bewijst dat niet alles wat daar staat verzonnen is, ontkent dat hij nog lang hoofdredacteur van NRC zal zijn.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content