Prins Harry wandelt 320 km op Noordpool

© Reuters

De Britse prins Harry legt samen met enkele gewonde militairen op de Noordpool een parcours van 320 kilometer af voor het goede doel.

Enkele ex-militairen willen 2,2 miljoen euro inzamelen voor ‘Walking with the Wounded’, een organisatie die gewonde militairen helpt tijdens hun revalidatie. Ze krijgen daarbij gedurende 5 dagen het gezelschap van prins Harry, die tevens peter is van de organisatie. Dat schrijft de BBC. De oorlogsveteranen willen bewijzen dat ze zonder hulp van buitenaf een tocht van 320 kilometer, te voet en met een slee van 100 kg die ze voortrekken, kunnen afleggen op de Noordpool.

De ploeg heeft een intensieve training achter de rug om de bittere koude, met temperaturen van maar liefst -50°C te kunnen overleven. Ook Harry onderging een training van 3 dagen om zich voor te bereiden op de mentaal en fysiek zware tocht. De prins voelt zich, met zijn niet-gehandicapt lichaam, niet meer bekwaam dan de gewonde soldaten. “Hoewel mijn armen en benen werken, voelt het momenteel niet alsof ze bruikbaar zijn,” aldus Harry. De nacht van donderdag op vrijdag sliep hij met twee collega-trekkers in een tent bij -25°C.

Op 5 april zou de prins terug in Engeland moeten zijn om er zijn opleiding tot gevechtspiloot verder te zetten. Hij zal dus zeker op tijd terug zijn om als getuige op het huwelijk van zijn broer aanwezig te zijn.

Sara Morillo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content