Primeur: Ambtenaren in Genk mogen doorwerken na 65

Genk is de eerste gemeente die ambtenaren die dit wensen na 65 laat doorwerken. De stad wachtte niet op een regeling van bovenaf die dat mogelijk maakt, maar nam zelf initiatief.

De Vlaamse en federale regels zijn eigenlijk nog niet aangepast aan gemeentelijke ambtenaren die willen blijven werken na hun 65ste, schrijft De Standaard, maar Genk heeft zich er van vergewist dat de voogdij-administraties zich niet zouden verzetten.

Aanleiding voor de beslissing was het dossier van één specifieke Genkse ambtenaar. Hij wilde aan de slag blijven, maar navraag door de gemeente leerde dat de Vlaamse dan wel de federale regels nog niet waren aangepast. Beide niveaus verwezen naar elkaar door.

Verantwoordelijkheid genomen

“We hebben dan maar zelf de verantwoordelijkheid genomen en zelf de rechtspositieregeling van ons vast personeel gewijzigd”, verduidelijkt burgemeester Wim Dries (CD&V). “Doorwerken na 65 mag voortaan bij ons, als het schepencollege instemt.”

Ambtenaren op het federale en het Vlaamse niveau kunnen al langer op een gelijkaardige regeling rekenen. Na 65 mag men daar verder werken als men de toelating krijgt van de baas, jaar per jaar, niet beperkt in de tijd, aldus nog de krant. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content