Presidentskandidaat Cain ontkent insinuaties seksuele intimidatie

© Reuters

Republikeins presidentskandidaat Herman Cain verwerpt de beschuldigingen van ongewenste intimiteiten die tegen hem worden geuit.

Republikeins presidentskandidaat Herman Cain verwerpt de beschuldigingen van ongewenste intimiteiten die door mevrouw Sharon Bialek zijn geuit. Op een persconferentie heeft deze moeder van een dertienjarig kind, gezegd dat de politicus seksuele gunsten van haar had verlangd tijdens een ontmoeting in Washington in juli 1997.

Bialek deed in 1997 een beroep op Cain toen zij op zoek was naar een nieuwe job. Na een avondje stappen in Washington zou Cain haar gevraagd hebben om seksuele gunsten, in ruil voor zijn hulp bij het vinden van een nieuwe job. Bialek zou bij momenten nerveus en emotioneel geklonken hebben tijdens de door haar bijeengeroepen persconferentie.

Volgens Amerikaanse media hebben nog drie andere vrouwen, die anoniem wensen te blijven, Cain van onbetamelijk gedrag beschuldigd.

Uit de lucht gegrepen

Het campagneteam van de Republikeinse kandidaat liet na de persconferentie van Bialek wel al verstaan dat “alle beschuldigingen van ongewenst gedrag helemaal uit de lucht gegrepen zijn. Cain heeft nooit iemand hoe dan ook lastig gevallen”. Volgens het campagneteam wil Bialek zich enkel in de kijker stellen. Dat zou blijken uit haar keuze van advocaat, namelijk Gloria Allred. Die laatste zou zich specialiseren in sensatiezaken waarin bekende personen al dan niet zouden betrokken zijn.

Tegenover het televisiestation ABC zei Cain dat hij later een persconferentie omtrent de betichtingen zal houden en dat zijn campagne voor het Witte Huis doorgaat. De Republikeinse presidentskandidaat is één van de favorieten om het in 2012 op te nemen tegen de huidige president Barack Obama. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content