President Hollande verbindt nieuwe kandidatuur aan daling werkloosheid

© reuters

François Hollande zal zich enkel opnieuw kandidaat stellen voor de Franse presidentsverkiezingen wanneer de werkloosheid ‘geloofwaardig daalt’ in zijn land.

De Franse president François Hollande zal zich enkel kandidaat stellen voor een nieuwe ambtstermijn wanneer er een ‘geloofwaardige daling van de werkloosheid’ gerealiseerd wordt. De kentering moet in 2016 worden ingezet, zo verklaarde hij tijdens een diner met de pers in Parijs.

De daling moet voldoende groot zijn en zich lang genoeg doorzetten, om geloofwaardig te zijn, zo liet het Franse staatshoofd nog optekenen. Meer specifieke doelstellingen werden evenwel niet vastgelegd.

3,55 miljoen zonder werk

Frankrijk heeft al een tijdje met een hoge werkloosheid te kampen. Eind juni zaten 3,55 miljoen mensen zonder werk, wat op jaarbasis een stijging is met 4,7 procent.

Hollande had eerder al meermaals verklaard dat hij een einde wil maken aan de stijgende werkloosheid. ‘Als er geen resultaat wordt bereikt, dan is een kandidatuur niet geloofwaardig’, zo klonk het nu.

De presidentsverkiezingen in Frankrijk vinden in 2017 plaats. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content