Premier Michel reageert op sociale acties: ‘Aan het werk!’

© belga

Premier Charles Michel heeft met een persbericht gereageerd op de sociale acties. ‘Niet hervormen, betekent verarmen.’ Hij benadrukt ook dat het stakingsrecht niet absoluut is.

Naar aanleiding van de sociale acties dinsdag, herinnert premier Michel er nogmaals aan ‘dat de federale regering open blijft staan voor dialoog en overleg om de aangevatte hervormingen voort te zetten’, klinkt het in een persbericht.

‘Niet hervormen, betekent verarmen. Het is de verantwoordelijkheid van de regering om de geplande koers aan te houden en de aangevatte hervormingen voort te zetten. Wij blijven open staan voor de dialoog met de sociale partners, zoals de regering al ettelijke keren heeft aangetoond’, aldus de premier.

Hij herinnert er ook aan dat de hervormingen ‘al verschillende maanden vruchten afwerpen: verhoging van de koopkracht door de tax shift, daling van de werkloosheid, grote vermindering van het aantal faillissementen, recordbedragen in de strijd tegen de fiscale fraude.’

‘Deze eerste resultaten volstaan niet. De weg is nog lang. Meer dan ooit moeten we de rangen sluiten en allen in dezelfde richting werken om de jobcreatie te bevorderen’, aldus Charles Michel die benadrukt dat het stakingsrecht niet absoluut is. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content