Politievakbond geschokt door uitlatingen Jambon

Jan Jambon © Belga Image

De liberale politievakbond pikt het niet dat minister Jan Jambon (N-VA) een collega publiekelijk beschuldigt zonder dat de rechten van verdediging worden gerespecteerd.

De liberale politievakbond VSOA reageert geschokt op de uitlatingen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Die had in de Kamer verwezen naar een Belgische verbindingsofficier in Turkije, die volgens hem had geblunderd bij de behandeling van de info over Ibrahim El Bakraoui, één van de daders van de aanslagen in Brussel.

VSOA Politie pikt het niet dat een collega publiekelijk wordt beschuldigd zonder dat de rechten van de verdediging worden gerespecteerd. De vakbond vindt het ook niet kunnen dat de politie met de vinger wordt gewezen door politici, terwijl de ene besparing na de andere wordt doorgevoerd.

“Het zou de politici sieren mochten ze op zoek gaan naar oplossingen waarbij de veiligheidsdiensten hun werk kunnen verrichten in alle sereniteit, en ze daarbij zouden zorgen dat de nodigen middelen en capaciteit voorhanden zijn”, aldus de vakbond. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content