Politieke partij deelt gratis joints uit in Amsterdam

Jointjes: gratis campagnemateriaal in Amsterdam. © REUTERS

De lokale partij Red Amsterdam heeft jointjes uitgedeeld op de Walletjes, de rosse buurt van die stad. De partij komt op voor ‘het behoud van hoeren en coffeeshops’ in Amsterdam.

Alex Ringeling van stadspartij Red Amsterdam zegt in een filmpje op website Geenstijl.nl dat hij protesteert tegen het coffeeshopbeleid in Amsterdam en de rest van Nederland. “Amsterdam is fucking een vrijgevochten gemeente, altijd al geweest, en dat willen we graag zo houden”, zegt hij.

Ook protesteert de lokale partij tegen de ‘vertrutting’ van de Wallen. Ringeling: ‘Ja, mensenhandel is verschrikkelijk, maar hoeren moeten er ook zijn, oudste beroep ter wereld.’

Legaal?

Gehuld in een smoking deelde de lokale politicus op een zilveren schaal joints uit aan voorbijgaande Amsterdammers. Veel moeite had Ringeling niet om de joints kwijt te raken.

Of de actie legaal is, wist hij niet. “Ik heb in de verste verte geen idee. We zullen het zien. Als ik opgepakt word, word ik opgepakt.” De politie heeft Ringeling voor zover bekend met rust gelaten. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content