De opbrengst uit de verkoop van gronden en gebouwen in staatsbezit zat de jongste jaren in de lift. In 2015 ging het om 21 miljoen euro, vorig jaar om 49 miljoen en voor dit jaar wordt gemikt op 58 miljoen euro, zo besluit N-VA-Kamerlid Koenraad Degroote uit cijfers die hij opvroeg bij partijgenoot en bevoegd minister Jan Jambon.

De cijfers slaan op de verkoop van federale gebouwen en terreinen die beheerd worden door de Regie der Gebouwen, waar Jambon voor bevoegd is. N-VA'er Degroote is tevreden dat die 'steeds meer leegstaande en overbodige gebouwen in handen van de overheid laat verkopen'. Leegstaande overheidsgebouwen kosten de belastingbetaler immers 'hopen geld' en vormen ook geen meerwaarde voor de betrokken gemeenten, oordeelt hij.

De opbrengst uit de verkoop van gronden en gebouwen in staatsbezit zat de jongste jaren in de lift. In 2015 ging het om 21 miljoen euro, vorig jaar om 49 miljoen en voor dit jaar wordt gemikt op 58 miljoen euro, zo besluit N-VA-Kamerlid Koenraad Degroote uit cijfers die hij opvroeg bij partijgenoot en bevoegd minister Jan Jambon. De cijfers slaan op de verkoop van federale gebouwen en terreinen die beheerd worden door de Regie der Gebouwen, waar Jambon voor bevoegd is. N-VA'er Degroote is tevreden dat die 'steeds meer leegstaande en overbodige gebouwen in handen van de overheid laat verkopen'. Leegstaande overheidsgebouwen kosten de belastingbetaler immers 'hopen geld' en vormen ook geen meerwaarde voor de betrokken gemeenten, oordeelt hij.